Νέες πληροφορίες για το hypercar της Aston Martin/Red Bull Racing

Σχετικά άρθρα

Aston Martin AM-RB 001

Έχουν περάσει ακριβώς πέντε μήνες από τη στιγμή που η Aston Martin παρουσίασε το AM-RB 001, το νέο της hypercar που αναπτύσσει από κοινού με την Red Bull, τον σχεδιασμό του οποίου έχει επιμεληθεί ο Adrian Newey της Red Bull Racing.

Σήμερα μαθαίνουμε κάποια νέα στοιχεία του αυτοκινήτου, από τον Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin, ο οποίος μίλησε σε αυστραλιανό μέσο. Πιο συγκεκριμένα η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 250 μίλια/ώρα (402 χλμ/ώρα), με την πλευρική του επιτάχυνση να φτάνει το εξωπραγματικό νούμερο για αυτοκίνητο δρόμο, των 4,5 G.

To AM-RB 001, το οποίο θα ονομαστεί με κάποιο όνομα “τύπου Vulcan”, θα κινείται με έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, απόδοσης 1.000 ίππων, με χωρητικότητα από 6 – μέχρι 7-λίτρα που θα συνδυάζεται με έναν τύπου υβριδισμού. Οι δύο σειρές κυλίνδρων θα διαθέτουν μεγάλο άνοιγμα του V, μεγαλύτερο από τις 60 μοίρες που έχει ο σημερινός 5.2-λίτρων biturbo V12 της Aston Martin DB11. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα πιάνει τα 0-320 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτ, με τα 320-0 χλμ/ώρα να γίνονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Aston Martin AM-RB 001 (2)

Με αυτή τη διάταξη αναμένεται να μειωθεί το ύψος του κινητήρα, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει χαμηλότερο κέντρο βάρους. Επίσης, θα συνδυάζεται με ένα -εξελιγμένο αποκλειστικά για το αυτοκίνητο- σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, μονού συμπλέκτη, της Xtrac. Ο Reichman περιέγραψε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα αντλεί έμπνευση από τα μονοθέσια της F1, λειτουργώντας ως ένας μεγάλος πυκνωτής, με απόδοση 80 ίππους.

Εξαιτίας του αεροδυναμικού σχήματος, αυτό θα παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης χωρίς να κάνει χρήση μιας μεγάλης πίσω αεροτομής. Ο εξωτερικός του σχεδιασμός θα είναι κατά 95% ίδιος με το concept, με τις μόνες αλλαγές να εντοπίζονται στην καλύτερη ψύξη των μηχανικών μερών, καθώς και στη καλύτερη αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει ότι η απουσία των εξωτερικών καθρεφτών για χάρη καμερών θα περάσει και στην παραγωγή. Η εταιρία θα παίρνει τα μέτρα κάθε τυχερού ιδιοκτήτη για να φτιάξει το κάθισμα, και μετά θα τοποθετηθεί στην σωστή θέση τα πεντάλς και το τιμόνι.

Aston Martin AM-RB 001 (1)

Και τα 150 αυτοκίνητα που έχει ανακοινώσει η βρετανική εταιρία ότι θα κατασκευάσει έχουν ήδη γίνει sold out, αν και υπάρχει μια μακρά λίστα αναμονής για το ενδεχόμενο κάποιος τελικά δεν το αγοράσει. Αναμένεται να παραχθούν 150 Aston Martin AM-RB 001, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον 25 αποκλειστικά για την χρήση εντός πίστας,  οι οποίες θα παραχθούν μετά την κανονική παραγωγή. Το κόστος του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...
Autoblog.gr