Ισόβια για όσους οδηγούν επικίνδυνα και προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

a-woman-talking-on-her-phone-while-driving

Το υπουργείο δικαιοσύνης στην Αγγλία έχει βάλει ως στόχο να αντιμετωπίσει δραστικά τα τροχαία που έχουν ως αιτία την επικίνδυνη οδήγηση. Και ως γνωστόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, οπότε σχεδιάζεται η αύξηση της ποινής για όποιον έχει καταδικαστεί για πρόκληση ατυχήματος με νεκρούς λόγω επικίνδυνης οδήγησης, είτε λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Πόση θα είναι αυτή η αύξηση; Θα σου πω μόνο πως αν ισχύσει η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το εν λόγω αδίκημα θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με την ανθρωποκτονία. Με άλλα λόγια, από εκεί που η ανώτατη ποινή ήταν 14 χρόνια φυλάκισης, θα μπορεί να φτάνει και τα ισόβια.

Επίσης, το υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει την αύξηση της ανώτατης ποινής και για την περίπτωση πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών με υπαιτιότητα του οδηγού, στα 3 χρόνια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι σκοτώθηκαν 1.713 άνθρωποι σε τροχαία και 22.137 τραυματίστηκαν σοβαρά. Την ίδια χρονιά υπήρξαν 122 καταδίκες για πρόκληση θανάσιμων τραυματισμών λόγω επικίνδυνης οδήγησης και άλλες 21 λόγω απρόσεκτης οδήγησης.

Τα λόγια του Υπουργού Δικαιοσύνης, Sam Gyimah, είναι ενδεικτικά για την μελλοντική αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων:

Οι οδηγοί που σκοτώνουν καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές. Τέτοια γεγονότα προκαλούν ανυπολόγιστο πόνο σε οικογένειες που πρέπει να αντέξουν την άδικη απώλεια αγαπημένων προσώπων. Και εφόσον είναι αδύνατο να απαλύνουμε τον πόνο κάποιου που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, τουλάχιστον θα εξασφαλίσουμε πως η τιμωρία αυτού που το προκάλεσε θα είναι ανάλογη του αδικήματος. Το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο, αν οδηγείς επικίνδυνα και σκοτώσεις στους δρόμους μας θα αντιμετωπίσεις ισόβια κάθειρξη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...