Alonso: Δε με έδιωξε ο Hamilton από τη McLaren

Σχετικά άρθρα

alonso-hamilton

Μία από τις πιο επικές μάχες στην ιστορία της Formula 1 ζήσαμε το 2007. Δύο κορυφαίοι οδηγοί σε μια κορυφαία ομάδα, με την κόντρα τους να μένει ανεξίτηλη. Το αποτέλεσμα ήταν εναντίον της McLaren, αφού η βρετανική ομάδα μηδενίστηκε λόγω του «Spygate», ενώ ο τίτλος κατέληξε στον Kimi Raikkonen.

Ο Fernando Alonso επέλεξε να φύγει από τη McLaren, με τους περισσότερους να υποθέτουν ότι ήταν άκρως δυσαρεστημένος από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Woking τού συμπεριφέρθηκε, ενώ την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός με τον Lewis Hamilton ήταν πολύ σκληρός. Φαίνεται, όμως, πως τα πράγματα δεν είναι έτσι, αν πιστέψουμε αυτά που ισχυρίζεται ο Ισπανός.

Δεν άφησα τη McLaren το 2007 εξαιτίας του Hamilton. Αρχικά, μου είπαν ότι team-mate μου θα είναι ο Kimi Raikkonen, αλλά ο Kimi πήγε στη Ferrari. Εν συνεχεία, μου είπαν για τον Montoya, αλλά ήταν τραυματισμένος. Μετά, είπαν ότι θα είναι ο Pedro de la Rosa. Αλλά, τελικά, λίγους μήνες πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Hamilton εμφανίστηκε στη σκηνή. Και είπα «εντάξει».

Ήταν έκπληξη για το άθλημα, επειδή ήταν πολύ δυνατός. Δυστυχώς για την ομάδα δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί την πίεση που δημιουργήθηκε σε αυτές τις συνθήκες. Οι πολιτικές πτυχές προέκυψαν όπως και σήμερα με τον Verstappen, ήταν ένα σύμβολο της στιγμής. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χάσαμε το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές και τους οδηγούς, εξαιτίας μια κατάστασης που γνώρισε λάθος διαχείριση.

Fernando Alonso

Σύμφωνα με τον Ferni, τα μονοθέσια του 2007 απαιτούσαν διαφορετικό τρόπο οδήγησης από τους οδηγούς, κάτι που ευνοούσε τον Hamilton, ο οποίος δεν είχε τρέξει ξανά με μονοθέσιο της Formula 1.

Το μονοθέσιο ήταν από την πρώτη στιγμή κορυφαίο. Ξεκινώντας από το μηδέν, ήταν ο μοναδικός τρόπος για να το κάνεις, επειδή το 2007 υπήρχαν αλλαγές, με τα ελαστικά της Bridgestone να έχουνε διαφορετικά χαρακτηριστικά και το μονοθέσιο άλλαξε στην οδήγηση, με πολύ υπερστροφή. Έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που οδηγούμε. Όλο αυτό βοήθησε τον Hamilton και ήταν αμέσως ανταγωνιστικός. Με το καλύτερο μονοθέσιο, χάσαμε και τα δύο πρωταθλήματα. Και αυτός ήταν καλός λόγος για ‘μένα ώστε να αλλάξω ομάδα.

Ο Alonso δεν είναι σίγουρα ο πιο σταθερός οδηγός, αφού άλλαξε 5 φορές ομάδα. Αυτό που απαιτεί είναι να δίνει μια ομάδα τα πάντα για τον ίδιο, όπως κάνει και αυτός όταν βρίσκεται στην πίστα.

Πρέπει να οδηγώ για μια ομάδα που είναι ικανή να δίνει το 100% για ‘μένα και να κάνω τα περισσότερα από αυτό. Και, αν η ομάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση ή την δράση όπως περιμένεις, θα πρέπει να κοιτάξω αλλού για κίνητρα. Είμαι εδώ και δίνω το 100%. Αν μια ομάδα δεν κάνει ό,τι περιμένω, θα αλλάξω, αν έχω την ευκαιρία, όπως γινόταν πάντα.

ΠηγήAS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...