Συλλέκτης “στα χαρακώματα” με την Ferrari

Σχετικά άρθρα

preston-henn

To όνομα Preston Henn, μπορεί να μην σου λέει πολλά, αλλά θα σου πως πρόκειται για έναν 85-χρονο Αμερικάνικο επιχειρηματία που διαμένει στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο μεγιστάνας είναι πρώην οδηγός αγώνων και ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων του κόσμου. Στο γκαράζ του βρίσκονται δεκάδες δημιουργίες όπως F40, F50, Enzo, LaFerrari, 458 Speciale, Daytona Spyder, Maserati MC12, ένα μονοθέσιο που οδήγησε ο Schumacher, αλλά και η Ferrari 275 GTB/C του 1964, ένα αυτοκίνητο που θεωρείται από κάποιους ότι είναι η πολυτιμότερη Ferrari που υπάρχει σήμερα στον κόσμο, μιας και αν ποτέ βγει στο σφυρί, θα μπορούσε να πιάσει τιμή μεταξύ 75 και 100 εκατ. δολαρίων.

Ο Henn που λες, έχει μηνύσει την Ferrari, επειδή, άκουσον-άκουσον, η ιταλική εταιρία αρνήθηκε να του πουλήσει μια LaFerrari Aperta, παρά το γεγονός πως ο ίδιος έστειλε μια επιταγή στο Maranello, στο όνομα του Sergio Marchionne, με το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων γραμμένο πάνω της, συνοδευόμενη από μια επιστολή στην οποία έδειχνε την αγάπη του για την Ferrari. Ωστόσο, με μεγάλη έκπληξή, είδε την επιταγή να επιστρέφεται, με την Ferrari να του γράφει σε μια σύντομη επιστολή πως όλες οι LaFerrari Aperta που θα κατασκευάσει η εταιρία, είχαν ήδη προπουληθεί. Έτσι ο Henn προχώρησε σε μήνυση κατά της Ferrari, απαιτώντας από αυτή αποζημίωση άνω των 75.000 δολαρίων επειδή χάλασε την φήμη του ως συλλέκτη.

Το δικαστήριο απέρριψε την μήνυση του Henn, αλλά ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε πως είναι ακόμη “πολύ δυσαρεστημένος με την Ferrari” και ρώτησε τον δικηγόρο του αν μπορούν να μηνύσουν την ιταλική εταιρία για άλλα πράγματα. Η απάντηση που πήρε ήταν θετική και έτσι ο Henn θέλει να μηνύσει την ιταλική εταιρία για “κάτι” που για την ώρα ούτε ο ίδιος το γνωρίζει. Πρέπει να το βρει μαζί με τον δικηγόρο του.

Κάπως έτσι μια σχέση 50 ετών μεταξύ των δύο πλευρών φτάνει στο τέλος, με ένα “δύσκολο” διαζύγιο να ακολουθεί. Τουλάχιστον από τη μία πλευρά, μιας και η Ferrari δεν δείχνει να ασχολείται με τις δηλώσεις του Henn, ο οποίος πήρε την υπόθεση προσωπικά:

Ναι, δεν θα το αφήσω. Δεν είναι για το γ%$!@!@#o το αυτοκίνητο.

Ο Henn, ήδη έχει αρχίσει να κατηγορεί την Ferrari και όπως δήλωσε, όταν είχε παραλάβει την LaFerrari στο σπίτι του, μπήκε μέσα της και στη συνέχεια δεν μπορούσε να βγει από αυτή, μιας και όπως διαπίστωσε η πόρτα της ήταν πολύ βαριά για να την σηκώσει. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, έπρεπε να είχε καλέσει την αστυνομία για να τον βγάλει από μέσα, αλλά τελικά διαπίστωσε τον τρόπο που ανοίγει η πόρτα και κατάφερε να βγει από την LaFerrari, την οποία την χαρακτήρισε μη άνετο αυτοκίνητο.

Συνέχισε λέγοντας πως θα ήθελε να στείλει μια επιστολή στην Acura/Honda για να της πει τα συγχαρητήρια του σχετικά με το πόσο του αρέσει το νέο NSX. Όπως είπε, πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο που είχε ποτέ, παρά το γεγονός πως στοιχίζει “μόλις” $200.000. Όπως είπε:

Η τελευταία Ferrari που πήρα από αυτούς (Ferrari) δεν ήταν η LaFerrari, αλλά μια άλλη, ξέχασα πως την λένε, αλλά ήταν μια Spider που κόστισε $750.000. Το NSX είναι πολύ καλύτερο από την συγκεκριμένη Ferrari, παρά το ότι κοστίζει σχεδόν 3 φορές λιγότερο.

Δεν θα σχολιάσω τι μου θυμίζει η συμπεριφορά του Henn. Το αφήνω για εσένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...