Το Audi A3 diesel στο μικροσκόπιο μετά από δοκιμές εκπομπών της Ε.Ε

Σχετικά άρθρα

2014-audi-a3-sportback-review

Σύμφωνα με δοκιμές που διεξήγαγε το καλοκαίρι το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Center) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Audi A3 diesel εκπέμπει διπλάσιους ρύπους από αυτούς που ανακοινώνει.

Οι ερευνητές του Κοινού Κέντρου Ερευνών διεξήγαγαν δύο δοκιμές τον περασμένο Αύγουστο στο πετρελαιοκίνητο A3 στο οποίο βρέθηκε πως οι εκπομπές NOx είναι διπλάσιοι από το επιτρεπτό. Συγκεκριμένα το A3 μετρήθηκε να εκπέμπει 163 mg NOx ανά χιλιόμετρο, δύο φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο που ορίζει η νόρμα Euro6 (80 mg/χλμ), όταν ο κινητήρας είχε θερμοκρασία 25 βαθμών Κελσίου. Στην δεύτερη δοκιμή, το A3 δοκιμάστηκε σε θερμοκρασία κινητήρα 10 βαθμών Κελσίου, όπου και βρέθηκε να εκπέμπει 140 mg NOx ανά χιλιόμετρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπομπές του αυτοκινήτου είναι μικρότερες από 80 mg/χλμ όταν ο κινητήρας του είναι κρύος.

Ο Bas Eikhout, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή του για το σκάνδαλο της VW, δήλωσε πως οι διαφορές μεταξύ κρύας και ζεστής εκκίνησης είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Εκπρόσωπος της Audi δήλωσε στο Reuters πως το A3 έχει δοκιμαστεί και πως οι εκπομπές του βρίσκονται εντός ορίων, ενώ συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει για τα αποτελέσματα της έρευνας του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Κομισιόν, λέγοντας επίσης πως δεν γνωρίζει με ποιον TDI κινητήρα έγιναν οι συγκεκριμένες δοκιμές. Συμπληρώνει μάλιστα πως οι εκπομπές των 163 mg/χλμ οφείλονται σε εσφαλμένες μετρήσεις από το Κοινό Κέντρο Ερευνών.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...