Πρωταθλητή του 2017 χρίζει ο Ecclestone τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

M30407

Από το 2014, ο μοναδικός αντίπαλος του Lewis Hamilton στον δρόμο του για τον παγκόσμιο τίτλο ήταν ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός το κατάφερε αυτό επιτέλους και το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει από το κόσμο της Formula 1. Με το μεγάλο όνομα να έχει αποκλειστεί για το 2017, ο Βρετανός γίνεται αυτομάτως το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Βέβαια, οι νέοι κανονισμοί ίσως κάνουν πιο δύσκολο το έργο της Mercedes και του Hamilton, αφού οι αλλαγές γύρω από το σχεδιαστικό κομμάτι ευνοούν τουλάχιστον θεωρητικά τη Red Bull Racing. Παρ’ όλα αυτά, ο Bernie Ecclestone υποστηρίζει πως κανένας δεν πρόκειται να απειλήσει τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αφού σπανίως θα συναντά αντίπαλο στους αγώνες.

Νομίζω ότι κανένας δε θα θέλει να πάρει εισιτήριο για να δει έναν αγώνα ή να παρακολουθήσει τον Lewis να εξαφανίζεται από μπροστά μας μόλις σβήσουν τα φώτα και πιθανώς να ρίχνεις αρκετές φορές γύρο στους υπόλοιπους οδηγούς. Θα ήταν κακό για όλους και κακό για τον Lewis, επειδή νομίζω ότι θέλει να κερδίζει κάποιον. Δε πιστεύω ότι θα κερδίσει κάποιος τον Lewis.

F1 Grand Prix of Italy

Ο 85χρονος βλέπει πως ο Max Verstappen έχει λαμπρό μέλλον στο άθλημα και είναι ίσως ο μοναδικός -αν εξαιρέσουμε τους Fernando Alonso και Sebastian Vettel– που θα μπορούσε να απειλήσει τον Hamilton με το ίδιο μονοθέσιο.

Ο Verstappen ήταν πολύ δυνατός. Ίσως αυτός θα μπορούσε με το ίδιο μονοθέσιο να έχει μάχη κορυφής με τον Lewis. Ο Verstappen μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο αν βρεθεί στο κατάλληλο μονοθέσιο. Ακόμα κι εδώ που είναι τώρα έχει πιθανότητες. Το πρόβλημα είναι απλό: η ομάδα της Mercedes, ο κινητήρας, τα πάντα είναι τέλεια, κι έχουν τον καλύτερο οδηγό του κόσμου.

Ο Ecclestone ελπίζει πως θα αποδειχθεί λάθος, προκειμένου το ενδιαφέρον να είναι μεγαλύτερο και ο Hamilton να δεχθεί τελικά πίεση από τον νέο του team-mate.

Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αλλά σίγουρος για το πρωτάθλημα των οδηγών. Ελπίζω να είμαι εντελώς λάθος με την εκτίμησή μου για τον Lewis. Ελπίζω να κάνω λάθος και όποιος είναι στην ίδια ομάδα να τον πιέσει και να τον οδηγήσει σε λάθη. Είναι προσωπική μου γνώμη και δε σημαίνει ότι θα συμβεί.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...