Το Peugeot 208 GTi δοκιμάζεται στα 0-230 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Η επιτάχυνση παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτοκίνητα με πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις, αφού μπορούν να ανεβάζουν ρυθμό με πολύ καλύτερο ρυθμό, ενώ γενιά με τη γενιά γίνονται όλο και πιο γρήγορα, πλησιάζοντας πλέον νούμερα που δε φανταζόμασταν την προηγούμενη δεκαετία, ακόμα κι αν είναι σε εργοστασιακή μορφή.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δεν ενδιαφέρονται μόνο για οχήματα 500+ αλόγων, αφού δεν έχουμε όλοι το προνόμιο να διαθέτουμε τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών ψηφίων. Γι’ αυτό, οι εταιρείες προσέχουν ιδιαίτερα τις γρήγορες εκδόσεις των μικρών τους αυτοκινήτων, και το Peugeot 208 GTi είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση.

Φορά έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα, 1,6 λίτρων, με την απόδοση να φτάνει τα 208 άλογα, στις 5.800 σ.α.λ., και 300 N·m ροπής, στις 1.700-4.500 σ.α.λ.. Η κίνηση φτάνει μόνο στον εμπρός άξονα, μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, και τώρα θα το δούμε να ανεβάζει από στάση μέχρι τα 230 χλμ/ώρα.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...