H NHTSA αναβάλλει την αύξηση προστίμου για τις αποκλίσεις από την κατανάλωση καυσίμου

Σχετικά άρθρα

Ήδη από το 1975, στις ΗΠΑ έχει θεσπιστεί ένα πρότυπο το οποίο υποχρεώνει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμορφώνονται με τα ορισμένα από τις ειδικές αρχές, όρια κατανάλωσης καυσίμου για τα οχήματά τους. Αυτό το πρότυπο ονομάζεται “CAFE” (Corporate Average Fuel Economy), και θα μπορούσε να μεταφραστεί ως Μέση Εταιρική Οικονομία Καυσίμου. Το όριο δεν είναι ίδιο για όλα τα μοντέλα, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Όταν ωστόσο, το όριο δεν επιτυγχάνεται από την εταιρεία (αθροιστικά για τα μοντέλα της), τότε πληρώνει ένα πρόστιμο της τάξης των $5,50 για κάθε 0,25 λίτρα/100χλμ απόκλισης από τον στόχο και πολλαπλασιαζόμενο επί των μοντέλων που έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

H NHTSA τώρα ήθελε να αυξήσει την ποινή απόκλισης από τα $5,50 στα $14, από τα μοντέλα παραγωγής του 2015 κι έπειτα, κάτι που μάλιστα είχε κατοχυρωθεί με Ομοσπονδιακή Ειδοποίηση από τον Ιούλιο. Μετά όμως από την αντίδραση των αυτοκινητοβιομηχανιών, που το θεώρησαν άδικο, η Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας τράβηξε πίσω την αυστηρή στάση της και ανέβαλλε την αύξηση του προστίμου για τα μοντέλα παραγωγής του 2019, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν κάπως άδικο γιατί θα πρέπει να δοθεί χρόνος στις αυτοκινητοβιομηχανίες να σχεδιάσουν το προϊόν τους, πριν το ρίξουν στην παραγωγή.

Αυτό μπορεί να έχει σχέση και με την εκλογή του Donald Trump, τον οποίο οι κατασκευαστές θα πιέσουν για ελάφρυνση αυστηρών των στόχων CAFE, που έθεσε ο Obama με το βλέμμα στο 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...