Δημοπρατείται Mercedes-Benz 540K Special Roadster αξίας 8 εκατ. Ευρώ

Σχετικά άρθρα

Ναι το ξέρω… Είδες τον τίτλο και αναρωτιέσαι γιατί ένα κλασσικό όχημα της γερμανικής εταιρείας να αξίζει ένα τόσο εξωφρενικό ποσό; Όμως η απάντηση είναι ακριβώς μπροστά σου.

Πρόκειται για μια one-off έκδοση της Mercedes-Benz 540 Κ, με ακρώνυμο 540K Special Roadster. Η πολυτελής λιμουζίνα αγοράστηκε καινούργια το 1939 από τον Rolf Horn, έναν έμπορο έργων τέχνης από το Βερολίνο, ο οποίος προσάρμοσε την Mercedes στα μέτρα του, προσδίδοντας της χαρακτηριστικά που την καθιστούν ακόμη πιο ιδιαίτερη από τις άλλες 24 που κυκλοφόρησαν με αυτό το όνομα.

Συγκεκριμένα η γερμανίδα διαθέτει νέα φτερά σε σχήμα δακρύου, οι πόρτες είναι μικρότερες, η αναδιπλώμενη πάνινη οροφή καλύπτεται από προστατευτικό και το παρμπρίζ έχει μεταφερθεί προς τα πίσω, ενώ μηχανικά κινείται από έναν 8-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, χωρητικότητας 5.4 λίτρων όπου σε συνδυασμό με τον υπερσυμπιεστή που διαθέτει, ο οποίος ενεργοποιείται είτε χειροκίνητα από τον οδηγό, είτε όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι στο πάτωμα, αποδίδει 180 ίππους καθιστώντας την 540Κ ικανή να πιάσει τελική 170 χλμ/ώρα.

Ο Horn όταν έλαβε το νέο του απόκτημα έκρυψε το πολυτελές αυτοκίνητο σε μια αποθήκη, λόγω του 2ου Παγκοσμίου ο οποίος ξέσπαγε. Μόλις το Ανατολικό Βερολίνο ήταν υπό κομμουνιστικό έλεγχο, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε από σοβιετικούς διπλωμάτες στη Μόσχα, ύστερα στην Σουηδία και τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Το μοντέλο διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που βεβαιώνουν την ομοιότητα του με το αυτοκίνητο που ήταν όταν άφησε τις πύλες του εργοστασίου, καθώς έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές από τότε. Θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα από τον οίκο RM Sotheby’s στην Αριζόνα με την τιμή του να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 7,4-8,4 εκατoμμύρια δολάρια.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...