Το 2016 ήταν η 3η καλύτερή μου χρονιά, λέει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Ένας από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους οδηγούς στη Formula 1 είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Fernando Alonso. Βέβαια, ο Ισπανός δεν είναι ο πιο επιτυχημένος, καθώς έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 2006, αφού σε ελάχιστους μόνο αγώνες είχε το καλύτερο μονοθέσιο. Παρακινούμενος, όμως, από τη μαχητικότητα των Samurai, δεν το βάζει κάτω ακόμα και μέσα σ’ ένα κακό μονοθέσιο.

Η φετινή MP4-31 ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την MP4-30, αλλά όχι σε βαθμό που να επιτρέψει στον Alonso να κατακτήσει περισσότερους από 54 βαθμούς και την 10η θέση στο πρωτάθλημα. Ο Ferni είναι ικανοποιημένος από την προσωπική του απόδοση, μιας και θεωρεί ότι η φετινή σεζόν ήταν η τρίτη καλύτερη γι’ αυτόν, πίσω από το 2012 και το 2014.

Το 2012 ήταν πιθανότατα η καλύτερή μου χρονιά στη Formula 1. Στη συνέχεια, η δεύτερη καλύτερη θα πρέπει να είναι το 2014. Και τέλος, αυτή εδώ θα είναι στο τελευταίο σκαλί του βάθρου μέχρι στιγμής. Ένιωθα πολύ άνετος μέσα στο μονοθέσιο σε όλες τις συνθήκες. Ακόμα και στους τελευταίους 10 γύρους στη Βραζιλία ένιωσα πραγματικά ανταγωνιστικός, με ελαστικά 40 γύρων. Αυτή η αυτοπεποίθηση στο μονοθέσιο μου έδωσε την ευκαιρία να πιέσω στο όριο πολλές φορές. Έχω βάλει τη φετινή χρονιά σε πολύ υψηλή θέση όσον αφορά την οδήγησή μου.

Ο Jenson Button τερμάτισε 33 βαθμούς και 5 θέσεις πίσω από τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Η νίκη του έναντι του team-mate του δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί από τον 35χρονο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι υποτιμά τον Βρετανό, τον οποίο θεωρεί έναν οδηγό πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Jenson είναι ένας απίστευτος οδηγός. Πέρυσι, το έζησα αυτό και φέτος είδα ότι μπορούσα να είμαι μπροστά του πάρα πολλές φορές. Ακόμα και οι κατατακτήριες είναι 13-5 ή κάτι τέτοιο, αλλά σε τρεις κατατακτήριες δεν πήρα μέρος, λόγω των ποινών που είχα, έτσι έτρεξα μόνο στο Q1. Συνεπώς, η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα