Brawn: Συνεχίζει να υπάρχει η κληρονομιά του Schumacher

Σχετικά άρθρα

Τρία χρόνια έχουν περάσει από το τρομακτικό ατύχημα του Michael Schumacher, στις Γαλλικές Άλπεις. Η ζωή του Γερμανού πιλότου και της οικογένειάς του έχει μπει σε μια πολύ διαφορετική τροχιά από εκείνη τη στιγμή, καθώς ακόμα και σήμερα συνεχίζεται ο μεγαλύτερος αγώνας του 47χρονου, έχοντας πάντα στο πλάι του τους δικούς του ανθρώπους.

Το γεγονός ότι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος βρίσκεται στο σπίτι του, στη Γενεύη της Ελβετίας, δε σημαίνει ότι ο «Schumi» δεν είναι παντού. Οι εκατομμύρια οπαδοί του δε σταματούν να τον θυμούνται και να τον εμψυχώνουν με τη σκέψη τους, ωστόσο το πρώην αφεντικό του, Ross Brawn, μας λέει ότι η Mercedes οφείλει ένα μέρος της επιτυχίας της στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Schumacher.

Ο Michael έχει συμβάλει σίγουρα στην οργάνωση και τη δομή που έχει δώσει στη Mercedes αυτή την επιτυχία. Βοήθησε στη δημιουργία της επιτυχίας που είχαμε στη Ferrari και συνέχισε αυτή την προσέγγιση και στη Mercedes.

Με τις γνώσεις του και την ωριμότητά του, καθόταν με μια ομάδα αεροδυναμιστών ή μηχανικών για το μονοθέσιο ή τα ελαστικά, και οι εξηγήσεις του για το τι έπρεπε να γίνει είναι ανεκτίμητες. Συνέβαλε στη δημιουργία συστημάτων για τη σημερινή επιτυχία της Mercedes.

Ο πρώην επί κεφαλής της Mercedes εξηγεί πως και ο ίδιος έχει πάρει χρήσιμα μαθήματα από τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Εκτός από το οδηγικό του ταλέντο, ένα από τα μεγάλα του ατού ήταν να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα εντός της ομάδας και να παρακινεί τους μηχανικούς του για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Όταν βλέπεις έναν οδηγό τόσο αφοσιωμένο όσο ήταν ο Michael και τόσο επικεντρωμένο για την επιτυχία, σε παρασύρει κι εσένα. Ήξερες ότι δε θα το αφήσει να πέσει και όλοι ήταν το ίδιο. Ήξερες ότι, όταν έχεις έναν τόσο συγκεντρωμένο οδηγό για την επιτυχία, και οι άλλοι άνθρωποι παρακινούνται από αυτό.

Ο Michael ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για τους ανθρώπους, προσπαθώντας να τον μιμηθείς και να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το θετικό αίσθημα μέσα στην ομάδα. Ήταν ένα σημαντικό μάθημα που έμαθα παρακολουθώντας τον Michael.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...