Η Apple μηνύθηκε επειδή δεν απενεργοποιεί το FaceTime κατά την οδήγηση

Σχετικά άρθρα

Η Apple πρόσφατα δέχτηκε μήνυση από τους γονείς μιας πεντάχρονης η οποία έχασε την ζωή της σε ένα τροχαίο ατύχημα. Οι James και η Bethany Modisette που κατέθεσαν την μήνυση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κατηγορούν τον τεχνολογικό κολοσσό πως η μη απενεργοποίηση του FaceTime κατά την οδήγηση, ήταν η αιτία που η πεντάχρονη κόρη τους έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τους γονείς, στις 24 του Δεκέμβρη βρισκόταν “κολλημένοι” στην κίνηση σε έναν δρόμο του Ντάλλας στο Τέξας, όταν ένας 20χρονος οδηγός, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, ενώ κινούταν με 105 χλμ/ώρα. Από την σύγκρουση η 5χρονη κόρη έχασε την ζωή της και όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, βρήκε ενεργό το τηλέφωνο του 20χρονου, ένα iPhone 6, όπως και μια ενεργή συνομιλία στο FaceTime.

Οι γονείς αποφάσισαν να μηνύσουν την Apple, ζητώντας αποζημίωση, όταν ανακάλυψαν πως η εταιρία από το 2008 είχε κατοχυρώσει μια πατέντα -η οποία εγκρίθηκε το 2014- στην οποία μέσω αισθητήρων και GPS, γινόταν αντιληπτό πως ο χρήστης οδηγεί και έτσι απενεργοποιούσε τη δυνατότητα συνομιλίας με FaceTime. Οι γονείς δεν απαιτούν από την Apple να ενσωματώσει την πατέντα στα τηλέφωνά της, αλλά το μόνο που ζητά είναι να τους αποζημιώσει, μιας και την θεωρούν εν μέρει υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης τους. Μένει να δούμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης μήνυσης, μιας και πρέπει να είναι η πρώτη φορά που εταιρία μηνύεται για τεχνολογία που κατέθεσε σε πατέντα και δεν την έχει περάσει στην αγορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...