H Νότιος Κορέα απαγορεύει τις πωλήσεις 10 μοντέλων της BMW, της Nissan και της Porsche

Σχετικά άρθρα

Οι αρχές της Νότιου Κορέας ανακοίνωσαν την απαγόρευση των πωλήσεων και κυκλοφορίας 10 μοντέλων της BMW, της Nissan και της Porsche, αλλά και την επιβολή προστίμων ύψους 5,65 εκατ. ευρώ στις τρεις εταιρίες.

Μετά από έρευνα, οι Αρχές εντόπισαν πλαστά πιστοποιητικά σχετικά με τα τεστ εκπομπών ρύπων, με αποτέλεσμα να επιδώσουν στις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες πρόστιμα, συνολικού ύψους 7,17 δισ. γουόν (5,65 εκατ. ευρώ).

Συγκεκριμένα τα πλαστά πιστοποιητικά αφορούν σε 4.523 οχήματα τα οποία πλέον έχουν αποσυρθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας τη Δευτέρα. Η απαγόρευση ισχύει για τα Porsche Macan S Diesel, Cayenne SE Hybrid και Turbo, 918 Spyder, Cayman GTS, 911 GT3 και Panamera SE Hybrid, για τα Nissan Qashqai diesel, Infiniti Q50 και BMW X5 M.

Σχετικά με το Nissan Qashqai, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας κατηγόρησε τη Nissan για παραποίηση των στοιχείων εκπομπών ρύπων στο Qashqai, εντοπίζοντας μια συσκευή μείωσης ρύπων η οποία στο Qashqai έκλεινε όταν η θερμοκρασία του κινητήρα έφτανε του 35 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που σε άλλα οχήματα, κλείνει όταν η θερμοκρασία [του κινητήρα] φτάσει τους 50 βαθμούς, προκειμένου να μην υπερθερμανθεί ο κινητήρας.

Η χώρα έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμα 14,32 εκατομμυρίων ευρώ στην VW για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων ενώ ανέστειλε τις πωλήσεις 80 μοντέλων της VW, Audi και Bentley.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...