Οι πωλήσεις του Hyundai Motor Group θα ανακάμψουν το 2017

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai Motor και η θυγατρική της, Kia Motors, το 2016 είδαν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν πτώση, ύστερα από δύο δεκαετίες. Η αξία της μετοχής της Hyundai Motor υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 2016, κάτω από το 2%, ενώ της Kia Motors είχε τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών με 25% πτώση. Το τίμημα για την άσχημη χρονιά πλήρωσαν ο CEO της Hyundai στη Βόρειο Αμερική που απολύθηκε, όπως επίσης και ο διευθυντής πωλήσεων στη Νότιο Κορέα και ο επικεφαλής της Κινεζικής αγοράς που αντικαταστάθηκαν.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρίας θα αλλάξει το 2017 και ο Νοτιοκορεάτικος όμιλος θα επιστρέψει με αύξηση πωλήσεων. Οι πωλήσεις του ομίλου, πιστεύουν, θα ευνοηθούν από την αναδυόμενη αγορά της Ρωσίας, αλλά και το άνοιγμά τους σε αγορές όπως της Κίνας και του Μεξικού. Επίσης οι προωθητικές ενέργειες στις Η.Π.Α θα δώσουν και αυτές με τη σειρά τους περαιτέρω ώθηση.

Το Hyundai Motor Group ήρθε στην πέμπτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως τη χρονιά που μας πέρασε και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρουσιάζουν πάνω από 10 νέα μοντέλα κάθε χρόνο. Την αρχή θα κάνει για φέτος το Genesis G70 ενώ θα ακολουθήσει ένα SUV.

Ο πρόεδρος της Hyundai Motor Group, Chung Mong-Koo, στο μήνυμα του προς τους εργαζομένους της εταιρίας, έδωσε το δικό του στίγμα για τα κρίσιμα σημεία των επόμενων χρόνων:

Με την παγκόσμια οικονομία να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, την εξάπλωση της καθιέρωσης δασμών και φόρων στα εισαγόμενα προϊόντα από πολλά κράτη και την αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η αβεβαιότητα αυξάνεται περισσότερο από ποτέ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της KIA Motors, Lee Hyong-Keun, ο οποίος προειδοποίησε τους εργαζόμενους για σκληρό ανταγωνισμό.

Οι ανταγωνιστές μας προβλέπετε να ξεκινήσουν μια επίθεση με όπλο το κόστος παραγωγής.

Το Hyundai Motor Group έχει θέσει ως στόχο αύξηση στις πωλήσεις για το 2017 της τάξης του 5%, που μεταφράζεται σε περίπου 8.250.000 οχήματα, πρόβλεψη σαφώς μεγαλύτερη από το 1,9% που είχε κάνει νωρίτερα.

Ο αναλυτής της Hi Investment & Securities, Ko Tae-bong δήλωσε:

Ο στόχος του 2017 είναι λίγο μεγαλύτερος από τις δικές μου προβλέψεις.

Η Hyundai το 2016 πούλησε 4.860.000 οχήματα ενώ είχε ως στόχο τα 5.010.000, ενώ η KIA πούλησε 3.020.000 αυτοκίνητα έχοντας ως στόχο τα 3.120.000 οχήματα. Φέτος η Hyundai στοχεύει να πιάσει σε νούμερα πωλήσεων τα 5.080.000 αυτοκίνητα και άλλα 3.170.000 αυτοκίνητα έχει ως στόχο να πουλήσει η KIA.

Η Hyundai και η Kia έχουν όμως να αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση που αναμένεται να υπάρξει στην αγορά της Κίνας και των Η.φΠ.Α θέτοντας σε κίνδυνο τα σχέδια και τις προβλέψεις τους για αύξηση στις πωλήσεις.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...