Τι παρουσίασαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις CES

Σχετικά άρθρα

Η CES από μια έκθεση ηλεκτρονικών, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει μορφή μιας και όλο περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες την επιλέγουν για να παρουσιάσουν τις νέες τους τεχνολογίες. Χθες και σήμερα, έχουμε δει αρκετές από τις νέες δημιουργίες που πήγαν εκεί οι εταιρίες του κλάδου του αυτοκινήτου και ας δούμε επίσης τι άλλο παρουσίασαν στο Λας Βέγκας.

Ξεκινάμε με την Hyundai η οποία παρουσίασε το Mobility Vision smart house, αλλά και ένα αναδιπλούμενο σκούτερ. Το έξυπνο σπίτι της κορεατικής εταιρίας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο ως κλιματιστικό ή γεννήτρια έκτακτης ανάγκης, με το Ioniq Scooter να είναι ηλεκτρικό και να αποθηκεύεται στην μπροστινή πόρτα του Hyundai Ioniq Electric, εκεί όπου φορτίζεται αυτόματα.

Το VW Group ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Nvidia προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού το AI-Cockpit, το μελλοντικό Cockpit των μοντέλων του γερμανικού κολοσσού που θα κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα παρέχει καλύτερη ψηφιακή εμπειρία στους επιβάτες.

Η Harman μέσω του Rinspeed Oasis concept, παρουσίασε μια σειρά από λύσεις τόσο για την συνδεσιμότητα, όσο και για τα αυτόνομα οχήματα. Η εταιρία έχει τοποθετήσει στο πρωτότυπο ένα τεράστιο Head-Up Display που καλύπτει όλο το παρμπρίζ, βοηθό επαυξημένης πραγματικότητας, έξυπνους καθρέπτες, όπως και σύστημα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Η Lucid Motors ανακοίνωσε πως το σύστημα πλοήγησης του εντυπωσιακού Air των 1.000 ίππων θα είναι της TomTom, ενώ η Garmin στο Λας Βέγκας μας δείχνει το ConnectedCAM που εκτός από το Citroen C3 Feel, θα προσφέρεται και στα υπόλοιπα μοντέλα της Citroen, της Peugeot και της DS.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNuuSsxKtqo

Το σύστημα αποτελείται από μια full HD κάμερα 120 μοιρών, GPS και 16 GB μνήμης, με τον χρήστη να μπορεί να μοιραστεί με τους φίλους του διάφορες φωτογραφίες και βίντεο που θα καταγράφει η κάμερα. Επίσης η κάμερα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης καταγράφοντας βίντεο διάρκειας 30 δευτερόλεπτων πριν και 60 δευτερόλεπτων μετά την συντριβή, ενώ υπάρχει κάρτα microSD για την αποθήκευση των δεδομένων (βίντεο, ώρα, ημερομηνία, ταχύτητα κτλ).

Η Bosch τέλος, παρουσίασε ένα άκρως φουτουριστικό εσωτερικό γεμάτο τεχνολογίες του αύριο. Το σύστημα μπορεί να καταλάβει το πρόσωπο του οδηγού, ρυθμίζοντας αυτόματα την θέση του καθίσματος, την θέση του τιμονιού, όπως και τις υπόλοιπες προτιμήσεις του (μουσική, κλιματισμό κτλ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Η Hyundai ανανεώνει ξανά το i30

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου facelift του i30, η Hyundai παρουσίασε σήμερα μια ακόμη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που συνεχίζει να διατίθεται...

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...
Autoblog.gr