Ποιο επιταχύνει καλύτερα; Το Subaru WRX STi ή το VW Golf R;

Σχετικά άρθρα

Είναι μία ακόμα κόντρα μεταξύ δύο αυτοκινήτων που εκπροσωπούν διαφορετικές κατηγορίες. Το Subaru Impreza WRX STi είναι ένα δυνατό και γρήγορο οικογενειακό αυτοκίνητο, ενώ από την άλλη το Volkswagen Golf R ανήκει στα hot hatchbacks. Τώρα, τα δυο τους αναμετρώνται στην επιτάχυνση, με το ταχύμετρο να δείχνει πάνω 200 χλμ/ώρα.

Το WRX STi φορά έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα, 2,5 λίτρων, με την απόδοσή του να είναι 300 άλογα, στις 6.000 σ.α.λ., και 407 N·m ροπής, στις 4.000 σ.α.λ.. Η κίνηση φτάνει σε όλους τους τροχούς μέσα από ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όταν το βάρος του είναι 1.482 κιλά.

Όσον αφορά το Golf R, έχει κάτω από το καπό έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα, 2,0 λίτρων, που έχει δύναμη 300 αλόγων, μεταξύ των 5.500 και 6.200 σ.α.λ., και 380 N·m ροπής, στις 1.800-5.500 σ.α.λ.. Κι εδώ υπάρχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, αλλά το κιβώτιο είναι αυτόματο, κάτι που του δίνει πλεονέκτημα. Τέλος, ζυγίζει 1.395 κιλά.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...