Η startup Rivian αγόρασε το παλιό εργοστάσιο της Mitsubishi στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Το εργοστάσιο NUMMI κάποτε λειτουργούσε για σκοπό της General Motors και Toyota, αλλά το 2010 αγοράστηκε πλήρως από την Mitsubishi, και αφού εκσυγχρονίστηκε, από τότε εκεί παράγοντα τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας.

Πριν λίγες μέρες, όμως, άλλη μια startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian Automotive αγόρασε το εργοστάσιο στη πόλη Normal του Illinois, το οποίο μέχρι πρόσφατα έβγαιναν από τις γραμμές παραγωγής του μοντέλα της Mitsubishi.

Ίσως θυμάσαι ότι η Mitsubishi από το καλοκαίρι του 2015 σταμάτησε τη παραγωγή των μοντέλων της στις Η.Π.Α., με κυριότερο λόγο να είναι οι μειωμένες πωλήσεις των μοντέλων της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αντιμετώπιζε, όμως, σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης υποψήφιου αγοραστή για το εργοστάσιο, καθώς το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου ήταν μέλη του συνδικάτου United Auto Workers.

Η Rivian Automotive θα ξεκινήσει να παράγει αυτοκίνητα από το 2019, και σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 40 εκατ. δολάρια μέχρι το 2022. Η start-up θα λάβει επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μια πενταετής έκπτωση φόρου από τις τοπικές πολιτείες, με την Rivian να δεσμεύεται να επενδύσει 175 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο και να προσλάβει 1.000 άτομα μέχρι το 2024.

Η Rivian Automotive ιδρύθηκε ως Mainstream Motors το 2009, στη συνέχεια έγινε Avera Automotive, και στη συνέχεια Rivian Automotive το 2011, ενώ το 2015 μετέφερε τη βάση της στο Ντιτρόιτ από τη Φλόριντα.

ΠηγήTeslarati

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...