Rally Dakar 2017: Η δράση συνεχίστηκε την 7η ημέρα

Σχετικά άρθρα

Μετά την ματαίωση της 6ης ειδικής λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών και την επιμονή της κακοκαιρίας, οι διοργανωτές του Rally Dakar σχεδίασαν νέα αγωνιστική διαδρομή για την 7η ειδική.

Έτσι η δράση ξαναξεκίνησε στη Νότια Αμερική μετά την προγραμματισμένη μέρα ανασυγκρότησης, με τη 7η ειδική να μειώνεται από τα 332 στα 161 χιλιόμετρα, ως επί το πλείστον σε αμμώδες τερέν, τις απλές διαδρομές από/προς αυτή να είναι 400 και 240 χλμ αντίστοιχα, με τερματισμό στο Ουγιούνι της Βολιβίας.

Στη κατηγορία των αυτοκινήτων, όσο περνούν οι μέρες, εξελίσσεται μία φανταστική μονομαχία ανάμεσα στους teammates στην Team Peugeot Total, Stéphane Peterhansel και Sébastien Loeb. Ο Peterhansel διατήρησε τα ηνία στη γενική κατάταξη και μάλιστα κατακτώντας και τη νίκη στη 7η ειδική, όμως με τον Loeb λιγότερο από δύο λεπτά πίσω του, το γαλλικό δίδυμο παραμένει πολύ κοντά σε συνολικό χρόνο.   

Ο Giniel de Villiers κέρδισε μερικές θέσεις κλείνοντας το Top3 της ημέρας ενώ ο Nani Roma «προσπέρασε» τον Cyril Despress και είναι πλέον στο Top3 της γενικής. Έτσι η 2η εβδομάδα του Dakar ξεκίνησε νικηφόρα για την γαλλική ομάδα και τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δύο μέρες συνολικά 1.693 χιλιόμετρα (7η και 8η ειδική διαδρομή), δίχως να επιτρέπεται στο ενδιάμεσο σέρβις, κατά την διανυκτέρευση στο Uyuni.

Ο Peterhansel δήλωσε:

Δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν μία καλή ειδική με πολύ πλοήγηση. Σε μερικά σημεία η άμμος ήταν πολύ μαλακή, αλλά δεν υπήρχαν μεγάλοι αμμόλοφοι. Λόγω του μεγάλου υψόμετρου δεν είχαμε πολύ δύναμη, αλλά είχαμε το πλεονέκτημα πως ακολουθούσαμε τις γραμμές που άφηναν ο Sébastien και ο Nani. Δεν κάναμε κανένα λάθος και φτάσαμε στην δεύτερη μας νίκη. Στην 8η ειδική [σήμερα] ξεκινάμε πρώτοι, κάτι που δεν είναι και το αγαπημένο μας. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το αυτοκίνητα και να αλλάξουμε τους μπροστινούς με τους πίσω τροχούς.

Αντίστοιχα ο Loeb είπε:

Η πλοήγηση ανάμεσα στους αμμόλοφους ήταν δύσκολη και μερικά από τα waypoints ήταν δύσκολο να βρεθούν, αλλά τελικά η δουλειά έγινε. Δεν χαθήκαμε σε κανένα σημείο της διαδρομής, αλλά όταν έγινε κάτι τέτοιο πολύ σύντομα βρήκαμε τον δρόμο μας. Ήταν μία καλή ημέρα για εμάς. Δεν ξέρω για τα άλλα πληρώματα, αλλά κανείς δεν μας προσπέρασε και αυτό ήταν θετικό. Ήταν τα λιγότερα χιλιόμετρα της διαδρομής που ο Stéphane τα πήγε καλύτερα, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο.

Στις μοτοσυκλέτες, παρά τη μικρή παράκαμψη που έκανε νωρίς στην ειδική, ο Sam Sunderland, κατάφερε να τερματίσει τρίτος και έτσι όχι απλά να διατηρήσει τα ηνία στην κορυφή της γενικής κατάταξης αλλά να διευρύνει και το προβάδισμά του. Ήταν μία δύσκολη ημέρα για τον Pablo Quintanilla, καθώς ο Χιλιανός έχασε πολύ έδαφος έναντι του Βρετανού αντιπάλου του. Ο Αμερικανός Ricky Brabec πήρε την παρθενική του νίκη σε ειδική του Dakar, τερματίζοντας μπροστά από τον Paulo Goncalves και τον Sunderland. Μία πτώση κόστισε στον Adrien van Beveren περισσότερα από έξι λεπτά στη γενική κατάταξη ενώ την ίδια χρονική απώλεια είχε και ο Matthias Walkner.

Στα φορτηγά, την πρώτη του νίκη σε ειδική φέτος σημείωσε ο Dmitry Sotnikov, με τον Ρώσο να αναβαίνει στην 2η θέση της γενικής κατάταξης και μόλις δύο λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Gerard de Rooy. Ο Ολλανδός τερμάτισε τέταρτος, μόλις τέσσερα λεπτά πίσω από τον οδηγό της Kamaz φέρνοντας πολλές ανακατατάξεις στην κατηγορία των φορτηγών.

Στα Quad o Sergey Karyakin πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική του φετινού Dakar και μαζί με αυτή, την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη. Ο Ρώσος επιβλήθηκε του Alex Dutrie και συνεχίζει με προβάδισμα πέντε λεπτών. Ήταν μία δύσκολη ημέρα για τον νικητή της προηγούμενης ειδικής, Kees Koolen, που αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα που τον καθυστέρησαν. Η παρουσία του Ignacio Casale στο Top 3 της ημέρας, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για ανατροπή. Στα UTV την πρωτοπορία την κρατά ο Leandro Torres, με τον Mao Ruijin να ακολουθεί δυόμιση λεπτά πίσω του.

Σήμερα, οι αγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν για τελευταία φορά στο πλαίσιο του φετινού Dakar τα διαβατήριά τους, καθώς το μαχόμενο κομβόι αφήνει τη Βολιβία και επιστρέφει στην Αργεντινή. Η διαδρομή προς της Σάλτα έκρυβε πολύ δράμα τις προηγούμενες χρονιές, να δούμε αν θα επαναληφθεί η ιστορία. Η σημερινή διαδρομή έχει συνολική απόσταση 892 χλμ, με τα 492 από αυτά να είναι χρονομετρημένα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr