Rally Dakar 2017: O Peterhansel νικητής!

Σχετικά άρθρα

Ο Stephane Peterhansel έγραψε ιστορία κερδίζοντας το φετινό Rally Dakar. Είναι η 13η φορά που ο Γάλλος κερδίζει το διάσημο rally, με τις 6 από αυτές να είναι με μοτοσυκλέτα και τις 7 με αυτοκίνητο. Στην δεύτερη θέση και 5 λεπτά πίσω του, τερμάτισε ο Sebastien Loeb, ενώ στην τρίτη θέση, 33 λεπτά πίσω από τον Peterhansel, βρέθηκε ο Cyril Despres, κάνοντας έτσι το 1-2-3 για την Team Peugeot Total.

O Peterhansel δήλωσε:

Η ομορφιά της νίκης δεν περιγράφεται. Έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ειδικά φέτος που ο ανταγωνισμός ήταν τόσο υψηλός. Καταφέραμε και τερματίσαμε μπροστά από τον Sebastien [Loeb] μόλις για 5 λεπτά.

Από την μεριά του ο Loeb είπε:

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν. Δώσαμε τα πάντα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Του χρόνου ελπίζω να είναι ακόμη καλύτερος.

Στις μοτοσυκλέτες ο Sam Sunderland πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο Dakar και την 16η συνεχόμενη νίκη για την ΚΤΜ. Πίσω του βρέθηκαν οι Matthias Walkner (+33 λεπτά) και Gerard Farres (+35 λεπτά) και αυτοί με KTM.

Στα φορτηγά o Eduard Nikolaev με Kamaz ήταν ο φετινός νικητής, με τον Dmitry Sotnikov με Kamaz να τερματίζει στην δεύτερη θέση (+19 λεπτά) και τον Gerard de Rooy με Iveco στην τρίτη (+41 λεπτά).

Στα Quad η Yamaha έκανα το 1-2-3 με τους Sergey Karyakin, Ignacio Casale (+1 ώρα και 15 λεπτά) και Pablo Copetti (+4 ώρες και 20 λεπτά). Στα UTV η Polaris έκανε το 1-2-3, με τον Leandro Torres να παίρνει τη νίκη, με τον Wang Fujiang να ακολουθεί (+4 ώρες και 42 λεπτά) και τον Maganov Ravil να τερματίζει τρίτος (+ 6 ώρες και 5 λεπτά).

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Dakar, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 100% EcoPowered της Acciona κατάφερε και τερμάτισε τον διάσημο αγώνα που φέτος ξεπέρασε τα 9.000 χλμ σε μήκος. Το αγωνιστικό διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 250 kW (340 ίππων) με 800 Nm ροπής. Η μπαταρία του είναι 150 kWh και ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή 100 watt την φορτίζει εν μέρει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr