Το Gigafactory της Tesla θα έχει την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Από τις αρχές του έτους, όπως έχει ανακοινώσει η Tesla, το Gigafactory εργοστάσιο της, ξεκίνησε την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου. Πρόκειται για τις μπαταρίες 2170 που είναι έτσι σχεδιασμένες προκειμένου να έχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και να παρέχουν “την καλύτερη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής”. Αρχικά οι μπαταρίες αυτές θα τοποθετούνται στα Powerwall 2 και Powerpack. Από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για το Model 3, το οποίο θα μπει στη παραγωγή πριν το τέλος του έτους.

Η Tesla κατασκευάζει το Gigafactory μαζί με την Panasonic και όταν αυτό ολοκληρωθεί το 2018 θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου, θα απασχολεί 6.500 άτομα και θα κατασκευάζει ετησίως μπαταρίες αξίας 35 GWh. Σήμερα το εργοστάσιο είναι έτοιμο κατά 30%. Έως το 2020 η εταιρία θέλει να κατασκευάζει 50 GWh μπαταρίες ανά έτος, με το εργοστάσιο να απασχολεί 10.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εταιρία, η οροφή του κτιρίου θα καλυφθεί με φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα την κάνουν την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμου, χωρητικότητας 70 megawatts, 7 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οροφή στον κόσμο. Σήμερα, η μεγαλύτερη η φωτοβολταϊκή στέγη του κόσμο βρίσκεται στην Ινδία με χωρητικότητα 11,5 MW.

Η ενέργεια που θα δημιουργείται από τα τα πάνελ, τα οποία λογικά θα είναι της SolarCity που η Tesla την εξαγόρασε μέσα στο 2016, θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του εργοστασίου, ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια, θα αποθηκεύεται στις Powerpack μπαταρίες της Tesla και θα χρησιμοποιείται τις ημέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια. Επιπλέον το Gigafactory κάνει χρήση ενός κλειστού κυκλώματος εξοικονόμησης νερού, με το ζεστό νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των μπαταριών, να θερμαίνει το εργοστάσιο.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...