Williams: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τη Mercedes ο Bottas

Σχετικά άρθρα

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιανουαρίου, όμως ούτε η Mercedes ούτε η Williams έχουν ανακοινώσει το οδηγικό τους δίδυμο. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ο Valtteri Bottas θα βρεθεί δίπλα στον Lewis Hamilton και πως ο Felipe Massa θα επιστρέψει ουσιαστικά πίσω στο Grove, για την τελευταία του σεζόν στη Formula 1.

Ο Bottas ήταν από την πρώτη στιγμή ένα εκ των φαβορί για τη θέση του Nico Rosberg, με τον Toto Wolff να ανήκει στην ομάδα διαχείρισης του Φινλανδού, ενώ η Mercedes προμηθεύει με power units τη Williams, χρησιμοποιώντας ως όπλο μια γενναία μείωση στην τιμή, που ενδέχεται να ξεπερνά το 50%.

Η Claire Williams, αναπληρώτρια επί κεφαλής των Βρετανών, παραδέχεται πως από το ξεκίνημα υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά της Mercedes, με την ίδια να κατανοεί το όνειρο του οδηγού της για νίκες και πρωταθλήματα.

Υποθέτω πως, από τη στιγμή που ο Nico ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ήξερα ότι θα υπάρξει κλήση από τον Toto. Ξέρω ότι θαύμαζε τον Valtteri, πολλοί άνθρωποι θαυμάζουν το ταλέντο του. Για ‘μάς, δε θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο σ’ έναν οδηγό που έχει την ευκαιρία να πάει σε μια ομάδα οδηγώντας ένα μονοθέσιο για να κερδίζει αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όπως ισχυρίζεται η Williams, τα πράγματα ήταν διαφορετικά το 2015, όταν η Ferrari ήθελε τον Bottas στο Maranello. Τώρα, έχει βρεθεί ο οδηγός που θα αντικαταστήσει τον 27χρονο, ο οποίος δεν ήθελε στο παρελθόν να φύγει τόσο εύκολα.

Όλοι ξέρουν ότι η Ferrari ήθελε τον Bottas το 2015. Σταθήκαμε στον δρόμο του κι αυτός έμεινε μ’ εμάς. Πρέπει να κάνεις το σωστό κάποιες φορές, αλλά, εμείς ως ομάδα, πρέπει να κάνουμε το σωστό από τους 650 υπαλλήλους που έχουμε στη Williams. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως, αν θα αφήσουμε τον Valtteri, θα έχουμε την καλύτερη επιλογή για να τον αντικαταστήσουμε, αλλά και την καλύτερη δυνατή δομή που μας υποστηρίζει να πάμε μπροστά.

Μόνο οι τελικές λεπτομέρειες μένουν για την ολοκλήρωση των συμφωνιών και στις δύο ομάδες, όπως λέει η Williams. Αυτό σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις δεν αργούν, ενώ η 40χρονη διαψεύδει τα δημοσιεύματα πως η αποχώρηση του Bottas έχει να κάνει με το γεγονός πως αγοράζουν κινητήρες από τη Mercedes.

Μακάρι να μπορούσα να ανακοινώσω ποιος θα είναι. Εξακολουθούμε να δουλεύουμε στις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή με όλα τα συμβόλαια. Θα κάνουμε σύντομα την ανακοίνωση, επειδή οι δοκιμές δεν αργούν και θέλουμε όλοι να ξέρουν ποιος θα οδηγεί για ‘μάς.

Ακριβώς επειδή είμαστε πελάτες της Mercedes, ο Toto μού τηλεφώνησε και είπα «εντάξει τότε». Όποιος με γνωρίζει, ξέρει ότι δε θα πω «εντάξει τότε», όταν κάποιος με πάρει τηλέφωνο και θελήσει κάτι. Πληρώνουμε για τους κινητήρες μας, πληρώνουμε στην ώρα μας για τους κινητήρες, γι’ αυτό και δεν έχουν δίκιο να έρθουν και να πουν ότι «πρέπει να αφήσετε τον οδηγό για ‘μάς τώρα». Αν αποφάσιζα να αφήσω τον Valtteri, η Mercedes θα ήταν εντάξει, λέγοντας «κανένα πρόβλημα, ευχαριστούμε που το σκεφτήκατε».

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr