O Antonio Felix da Costa θέλει να αγωνιστεί στο WEC

Σχετικά άρθρα

Ένας από τους οδηγούς που δε θα τον δούμε να αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα του DTM είναι ο Πορτογάλος Antonio Felix da Costa. Ο 25-χρονος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Formula E, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Andretti Autosport, η οποία έχει την τεχνική υποστήριξη της BMW. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του Πορτογάλου δεν περιορίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στο WEC. Ας δούμε τι δήλωσε:

Θα ήθελα να αγωνιστώ στο WEC. Ελπίζω ότι το 2018 θα μπορώ να αγωνιστώ εκεί, ενώ θα μου άρεσε να αγωνιστώ με τα LMP2 για να μπορέσω να αποκομίσω εμπειρίες με ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο.

Είμαι ακόμη νέος και η συμμετοχή μου στην LMP2 κατηγορία θα μπορούσε να είναι καταπληκτική εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαι στο WEC του 2018 με τη BMW.

Όπως θυμόμαστε, η εταιρεία από το Μόναχο θα δώσει το παρόν στο WEC του 2018, όχι όμως στην κορυφαία κατηγορία της LMP1, αλλά σε αυτήν της LMGTE, εκεί όπου θα έχει αντιπάλους τα αγωνιστικά των Aston Martin, Ferrari, Ford και Porsche. Θα μπορούσε να είναι ο da Costa μια από τις -αρκετά καλές-επιλογές της για το 2018 και την επιστροφή σε WEC και Le Mans, καθώς η MTEK, θα προετοιμάσει τη συμμετοχή της BMW στην κατηγορία GTE του WEC από το 2018.

Θα ήταν τέλειο να βρεθώ στο Le Mans. Eίμαι πάντα έτοιμος να οδηγήσω ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο Helut Marco μου είχε πει κάποτε ότι όταν έχω ένα καλό αυτοκίνητο, τότε μπορώ να το οδηγήσω και θα το κάνω.

Ο Πορτογάλος θριάμβευσε στον αγώνα στο Macao για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Formula 3 τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ συμμετείχε στο πρόγραμμα των νέων οδηγών/ταλέντων με την ομάδα της Red Bull. Βέβαια, το πολυπόθητη “προαγωγή” στη Formula 1 δεν ήρθε ποτέ, αλλά στα τρία χρόνια της συμμετοχής του στο DTM, βοήθησε αρκετά την BMW στο κυνήγι των τίτλων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Liberty Media κοντά στην εξαγορά του MotoGP

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, η Liberty Media, φέρεται να έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP έναντι του ποσού περίπου...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...
Autoblog.gr