Ο ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή του

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, ο ΟΠΕΚ δείχνει “πολύ καλή” συμμόρφωση στους στόχους της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής αργού. Ο Khalid al-Falih συναντήθηκε με άλλους υπουργούς του ΟΠΕΚ σε δείπνο χθες στη Βιέννη, ενόψει των σημερινών συνομιλιών, με αντικείμενο τη συμμόρφωση των 13 μελών του Οργανισμού στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου για μείωση της παραγωγής κατά σχεδόν 4% ή περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω του παραγωγικού πλεονάσματος που έχει οδηγήσει στην μείωση των τιμών του τα τελευταία δύο χρόνια.

Την πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ ακολούθησε η Ρωσία και άλλες 10 χώρες εκτός του Οργανισμού με την υπόσχεση να μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός και άλλοι παραγωγοί έχουν ήδη κόψει 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την παγκόσμια αγορά – ήτοι πάνω από το 80% του στόχου.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι προκαταρκτικές και τα τελικά μεγέθη στο τέλος του μήνα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά. Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες, όπως το ύψος της συλλογικής παραγωγής του ΟΠΕΚ ή αν η Σαουδική Αραβία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο των περικοπών για να καλύψει άλλα μέλη του Οργανισμού τα οποία δεν συμμορφώνονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...