Spy Photos: Με υφασμάτινη οροφή η BMW Z5

Σχετικά άρθρα

Η BMW συνεχίζει εξέλιξη της νέας Ζ5 και ο φωτογραφικός φακός έπιασε ακόμα ένα μουλάρι του αυτοκινήτου να κινείται στα χιόνια, με το καμουφλάζ του να “ελαφρώνει” και μας αφήνει να πάρουμε μια ιδέα της σχεδίασης του μπροστινού μέρους. Έχει αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν της φίρμας όπως το φαρδύ καπό και η χαρακτηριστική γρίλια, ενώ τα πίσω φώτα μοιάζουν με εξέλιξη αυτών της Z4.

Η νέα BMW Z5, ή αλλιώς ο αντικαταστάτης της Z4, δεν θα έχει εύκολο έργο. H Ζ4 όταν παρουσιάστηκε το 2002 κέρδισε το βραβείο Design of the Year Award αλλά και η δεύτερη γενιά της που παρουσιάστηκε το 2009 κέρδισε βραβείο Red Dot Design Award. Έτσι η νέα BMW, ελπίζουμε σχεδιαστικά να ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου της.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2017 ή το πιο πιθανόν στις αρχές του 2018 και θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της BMW και της Toyota, οι οποίες έχουν πει πως θα εξελίξουν από κοινού μια πλατφόρμα για σπορ αυτοκίνητα. Για τους κινητήρες γνωρίζουμε πως η Z5 θα φορά τον 2,0-λιτρο B48 turbo κινητήρα που συναντάμε στην 330i, στην έκδοση sDrive30i, με την M40i να φορά τον ίδιο κινητήρα των 340i και M240i, τον 3,0-λιτρο B58. Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ένα αποκλειστικό M μοντέλο. Ωστόσο φήμες θέλουν την Z5 να προσφέρεται και με υβριδικό κινητήρα, με ένα σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Τόσο η BMW Z5, όσο και η Toyota Supra θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο στην Αυστρία, αλλά θα έχουν διαφορετικούς κωδικούς σασί. Στην Z5 έχει κατοχυρωθεί ο κωδικός G29, ενώ στη Supra ο κωδικός J29, με την Z5 να προσφέρεται ως roadster με υφασμάτινη μαλακή οροφή, για εξοικονόμηση βάρους, με τη Supra να είναι διαθέσιμη μόνο ως coupe.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...