Η Rolls-Royce Holdings Plc πληρώνει €778 εκατ. λόγω έρευνας για διαφθορά

Σχετικά άρθρα

Όπως ανακοίνωσε η Rolls-Royce Holdings Plc, η εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη και πλοία και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Rolls-Royce Motor Cars, ανακοίνωσε πως κατέληξε σε διακανονισμό με τις αμερικανικές, βρετανικές και άλλες εθνικές αρχές, προκειμένου να δώσει τέλος σε μια μακρόχρονη έρευνα για διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η Rolls-Royce Holdings Plc -ο μεγαλύτερος προμηθευτής κινητήρων της Boeing και της Airbus- γνωστοποίησε ότι θα πληρώσει περίπου 671 εκατ. στερλίνες (778 εκατ. ευρώ) στη βρετανική, την αμερικανική και τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η βρετανική εταιρία αεροδιαστημικής παραδέχεται την ενοχή της σε κάποιες από τις επιχειρηματικές της συναλλαγές στο εξωτερικό. Η βρετανική υπηρεσία Serious Fraud Office, η οποία αναλαμβάνει έρευνες που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά, άρχισε να εξετάζει την υποτιθέμενη αδικοπραγία το 2012, ενώ άνοιξε επίσημη έρευνα την επόμενη χρονιά. Οι αμερικανικές και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές άρχισαν τότε να συμμετέχουν στην έρευνα.

Η αρχική έρευνα εστιάζει στις επιχειρηματικές συναλλαγές της Rolls-Royce Holdings Plc, στην Κίνα και την Ινδονησία. Η εταιρία διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι η υπόθεσή της σχετίζεται με «μεσάζοντες σε μια σειρά αγορές του εξωτερικού». Από εκεί και πέρα, οι κατηγορίες για αδικοπραγία εξαπλώθηκαν στη Βραζιλία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας κατά της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα.

Η μεγαλύτερη πληρωμή θα γίνει προς τη βρετανική κυβέρνηση και θα είναι συνολικά 497 εκατ. στερλίνες συν τους τόκους και μια πληρωμή για να καλυφθούν τα σχετικά κόστη. Το πρόστιμο θα καταβληθεί σταδιακά σε περίοδο πέντε χρόνων, ενώ οι πληρωμές που θα γίνουν τα πρώτα τρία χρόνια θα πρέπει να είναι συνολικά 293 εκατ. στερλίνες. Στις ΗΠΑ το πρόστιμο φτάνει τα 170 εκατ. δολάρια, ενώ στη Βραζιλία τα 25 εκατ. δολάρια.

Η Rolls-Royce Holdings Plc, έχει εργατικό δυναμικό άνω των 50.000 υπαλλήλων παγκοσμίως, ενώ το 2015 κατέγραψε έσοδα 17 δισ. δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...