Η Range Rover δίνει τις πρώτες πληροφορίες για το Velar

Σχετικά άρθρα

Με την παρουσίαση του Velar, συνεχίζεται η επιθετική πολιτική επέκτασης της γκάμας από την Range Rover, με την βρετανική εταιρία να δίνει την πρώτη επίσημη φωτογραφία του μοντέλου. Περισσότερες θα μας δώσει την 1η Μαρτίου, για να κάνει τελικά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης σε 2 εβδομάδες.

Το όνομά του έρχεται από τα πρώτα πρωτότυπα της Range Rover της δεκαετίας του 1960, όπου οι μηχανικοί εξέλιξης ήθελαν να κρύψουν την ταυτότητα 26 μοντέλα προ-παραγωγής Range Rover. Έτσι, επέλεξαν το όνομα Velar, που προέρχεται από την λατινική λέξη “velare”, και σημαίνει κάλυμμα. Το νέο μοντέλο τοποθετείται ανάμεσα στο Evoque και το Range Rover Sport και λογικά τίθεται απέναντι στα Porsche Macan, καθώς και BMW X4 και X6.

Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο, με εσωτερική ονομασία L560, αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη γκάμα της Range Rover και θα βασίζεται στην Jaguar F-Pace. Το τετράθυρο coupe SUV μοντέλο θα έχει μήκος κοντά 4,7 μέτρα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με 2-λιτρους τετρακύλινδρους και 3-λιτρους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ στη κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η SVR έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...