Τι να την κάνεις την Μ3 αν έχεις 330 με V8;

Σχετικά άρθρα

1

Δεν είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να πετυχαίνεις BMW με μηχανή από άλλη φίρμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία BMW 330 E46 sedan στο Μίτσιγκαν, η οποία αντί για τον 3,0-λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά, έχει έναν V8 δανεισμένο από μια Cadillac Escalade του 2007.

Πρόκειται λοιπόν για μια BMW 330 sedan του 2003 στην οποία έχει τοποθετηθεί ο GM L92 V8 των 6,2 λίτρων, ο οποίος διαθέτει νέο LS3 Block. Επιπλέον, το εργοστασιακό κιβώτιο ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από ένα Borg Warner T56 έξι ταχυτήτων. Ο ι αλλαγές δεν σταματούν εδώ όμως, καθώς έχουν τοποθετηθεί βαλβίδες εξαγωγής με κοίλο τελείωμα για υψηλότερα “κόκκινα”, ψυγείο λαδιού από Z06, αναρτήσεις της TC Kline και φρένα της StopTech. Αποτέλεσμα όλων αυτών των μετατροπών, είναι οι 459 ίπποι και τα 561 Nm ροπής.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο βρίσκεται στην εργοστασιακή του κατάσταση, σε μαύρο χρώμα, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά την ύπαρξη του V8 κάτω από το καπό. Την εικόνα συμπληρώνουν οι ζάντες ARC-8 των 18’’ της Apex, οι οποίες μας φέρνουν στο μυαλό αυτές της M3 CSL. Εσωτερικά, παρά τα 205.000 χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει, το αυτοκίνητο παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση, με την δερμάτινη ταπετσαρία και τις επενδύσεις αλουμινίου να μην δείχνουν έντονα τα σημάδια του χρόνου. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, μόνο παράπτωμα αποτελεί ο δείκτης καυσίμου που δεν λειτουργεί σωστά καθώς όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν άριστα.

Αν λοιπόν είσαι fan των engine swaps και σε εξιτάρει η ιδέα να συνδυάσεις το καλούπι μιας Ε46 με τον καθαρό και μπάσο ήχο ενός αμερικάνικου V8, τότε αρκεί να ταξιδέψεις μέχρι το Πλύμουθ και να καταβάλεις τα 27.000 δολάρια που ζητάει ο ιδιοκτήτης.

ΠηγήCraigslist

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr