Πως να ρυθμίσετε το χειρόφρενο

Σχετικά άρθρα

Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει κάποιες φορές το φαινόμενο όπου το χειρόφρενο “πιάνει” πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα συχνά να φοβάται ο οδηγός να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε δρόμο με μεγάλη κλίση. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε από μόνοι σας, σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικά έξοδα.

  1. Ελέγξτε πόσο πρέπει να τραβηχτεί το χειρόφρενο, για να μπλοκάρουν εντελώς οι πίσω τροχοί. Ταυτόχρονα μετρήστε τις σκάλες μέχρι το σημείο αυτό. Αν είναι πάνω από 3 ή 4, τότε χρειάζεται ρύθμιση.
  2. Πίσω από το χειρόφρενο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει ένα πλαστικό κάλυμμα με μία εγκοπή. Βγάλτε το χρησιμοποιώντας το ίσιο κατσαβίδι, ώστε να αποκαλυφθεί η βίδα ρύθμισης του χειρόφρενου.
  3. Αφού εντοπίσετε τη βίδα ρύθμισης, σφίξτε την με το γερμανικό κλειδί όσο χρειάζεται, ώστε να τραβηχτούν τα συρματόσχοινα, για να σκληρύνει το χειρόφρενο στο τράβηγμα.
  4. Καλό θα είναι, κατά τη διαδικασία ρύθμισης, να έχετε σηκωμένο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, για να μπορείτε να ελέγξετε, αν μετά το σφίξιμο, με κατεβασμένο το χειρόφρενο, μπορούν να περιστρέφονται ελεύθερα οι πίσω τροχοί.

Το σημείο ρύθμισης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει. Σε κάποια χρειάζεται να αφαιρέσουμε το καπάκι πίσω από το χειρόφρενο, σε άλλα να βγάλουμε ολόκληρο το πλαστικό κάλυμμα γύρω από το χειρόφρενο, ενώ σε άλλα βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στην τελευταία περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο αυτοκινήτων.

[via: autotriti]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Autoblog.gr V.8

Αυτή είναι η νέα έκδοση του Autoblog.gr! Έχουν περάσει πάνω από 6 χρόνια από τον προηγούμενο σημαντικό επανασχεδιασμό του site και η νέα έκδοση...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2023!

Το 2022 αποτελεί παρελθόν. Διανύουμε πλέον τις πρώτες ώρες του 2023. Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέες φιλοδοξίες. Όλοι εμείς εδώ στο Autoblog.gr, σου ευχόμαστε...

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα από το Autoblog.gr

Όλοι εμείς στο Autoblog.gr σου στέλνουμε τις θερμότερες ευχές για υγεία και ευτυχία, σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αυτά τα Χριστούγεννα ας...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2021!

Εδώ και λίγα δευτερόλεπτα το 2020 αποτελεί παρελθόν. Το 2021 μπήκε στη ζωή μας! Νέος χρόνος, νέοι στόχοι, νέες φιλοδοξίες. Όλοι εμείς εδώ στο...