Η Ford έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Κa το οποίο και θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβρη και αναμένεται το 2009, με την προοπτική να πάρει την σκυτάλη από το αρχικό μοντέλο το οποίο στα 12 χρόνια παρουσίας του στην αγορά αναδείχθηκε σε ένα από τα πλεόν ευπώλητα της κατηγορίας του….

Μέχρι τότε, οι πληροφορίες που συνοδεύουν το καινούριο μοντέλο αφορούν τον σχεδιαστικό του προσανατολισμό ο οποίος διατηρεί την νεανικότητα του προκατόχου του υπακούοντας παράλληλα στην σχεδιαστική γλώσσα “kinetic design” της Ford.

Αναλυτικότερα, ο σχεδιασμός του νέου ΚΑ είναι πιο νευρώδης, συγκριτικά με τον καμπύλο προκάτοχο του, αν και διατηρεί τις βασικές γραμμές του όσον αφορά το σχήμα και τα παράθυρα.

Έτσι, το νέο Κa που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα του Fiat 500 συνδυάζει έντονες αντιθέσεις και ζωηρά χρώματα σε εσωτερικό και εξωτερικό, προοριζόμενο να συνεχίσει την σχεδιαστική παράδοση του προκατόχου του που όταν λανσαρίστηκε το 1996, αναδείχθηκε σε πρότυπο σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπροσθέτως αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, δεδομένης της συγγένειας με το Fiat 500 το Κa κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες 1,2 λίτρων σε εκδόσεις απόδοσης 69 και 99 ίππων και τον 1,4 λίτρων του Cinquecento της ιταλικής φίρμας. Επίσης το Κa ενδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του να εξοπλιστεί και με πετρελαιοκινητήρα και συγκεκριμένα με την οικονομικότατο “Multijet” 1,3 λίτρων της Fiat.

via : in.gr