Μπορεί να έχει βουίξει ο τόπος για ενδεχόμενη αποχώρηση του Kimi Raikkonen από την ενεργό δράση, στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε αλλά ο πρόεδρος της Ferrari έδωσε τέλος στα όποια σενάρια. Στο περιθώριο της τελευταίας ημέρας δοκιμών εξέλιξης των ομάδων της Formula 1 στην πίστα της Monza, ο Luca di Montezemolo ρωτήθηκε αν η Scuderia θα έχει το ίδιο οδηγικό δίδυμο και το 2009. Και η απάντηση του ήταν σαφής…

«Σίγουρα ναι. Άκουσα έντονες κριτικές για τον Kimi αλλά μερικοί κακοί αγώνες δεν σημαίνουν απαραίτητα κρίση. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μάλιστα πήρε τον τίτλο την ώρα που κανείς δεν το περίμενε. Έχει ακόμα κίνητρα και πρέπει να δουλέψει σκληρά ώστε να βρίσκεται ψηλότερα στο grid. Ειδικά σε αυτές τις καινούριες πίστες που δεν μου αρέσουν γιατί δεν ευνοούν τα προσπεράσματα και εννέα στις δέκα φορές, νικητής αναδεικνύεται ο κάτοχος της pole», είπε ο Ιταλός που είχε εγκάρδια συνομιλία με τον οδηγό του.

Ρωτήθηκε και ο Raikkonen σχετικά και είπε ότι λέει εδώ και καιρό: «Για μένα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Εξακολουθώ να έχω συμβόλαιο για το 2009».

Στη Monza o Montezemolo συναντήθηκε ακόμα με τον Lewis Hamilton αλλά και με τον Fernando Alonso που φέρεται ως ο αντικαταστάτης του Kimi όταν αυτός αποχωρήσει από το Maranello.

«Νιώθω άσχημα που ένας σπουδαίος πρωταθλητής όπως αυτός δεν ήταν ανάμεσα στους πρώτους στη Valencia», είπε ο πρόεδρος της Ferrari που σχολίασε και το θέμα του Νο1 οδηγού στις τάξεις της ομάδας του: «αυτό είναι αγαπημένο θέμα του Τύπου από την εποχή του Niki Lauda και του Clay Regazzoni. Οι χρόνοι καθορίζουν την ιεραρχία σε μία ομάδα, όχι ο πρόεδρος. Είτε ο οδηγός λέγεται Schumacher, είτε Barrichello, Raikkonen ή Massa: όλοι οδηγούν (ή οδηγούσαν) για τη Ferrari».

MSFREE

[via : MSFREE]