Ο Graham Hill οδηγεί την κούρσα μπροστά από τον Jackie Stewart κατά την έξοδο από την Eau Rouge. Όλα αυτά συνέβαιναν το μακρινό 1965.

Η μάχη των Αρδεννών

Τα πυκνά δάση των Αρδεννών έχουν δεχθεί αναρίθμητους «επισκέπτες» και έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές στο πέρασμα των αιώνων, με τη στρατηγική τους σημασία να είναι ο κύριος λόγος γι’ αυτό. Και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους έγιναν μεγάλες και αποφασιστικές μάχες για το τελικό αποτέλεσμα. Μια διαφορετική μάχη θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, σαφώς πιο ειρηνική, καθώς τη θέση των αρμάτων θα πάρουν τα μονοθέσια της Formula 1, και το ρόλο των στρατιωτών θα αναλάβουν 22 πιλότοι, χρησιμοποιώντας για πολεμοφόδια το ταλέντο και την ταχύτητα τους με έπαθλο τη νίκη, τόσο για το γόητρο αλλά και γιατί έχουμε μπει πια στο τελευταίο κομμάτι του μαραθωνίου που ονομάζεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2008. Όλα αυτά θα συμβούν στην πίστα του Spa-Francorchamps, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον κλασικές αλλά και απαιτητικές διαδρομές στο καλεντάρι…..

Απρόβλεπτος καιρός, πολλές προκλήσεις και εκπλήξεις είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει απόλυτα τους βελγικούς αγώνες και μας χαρίζει αρκετά συχνά, πολύ ενδιαφέροντα Grand Prix. Οι πιλότοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το Spa-Francorchamps είναι μία πίστα στην οποία πάντα χαίρονται να αγωνίζονται ενώ κοιτώντας το παρελθόν μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα τους λόγους. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια απρόσμενη βροχή έχει ανακατέψει την τράπουλα, καθώς είναι συνηθισμένο το φαινόμενο η μισή πίστα να είναι βρεγμένη ενώ στην υπόλοιπη να μην έχει πέσει ούτε στάλα νερό. Όλοι οι «μεγάλοι» πιλότοι έχουν αναδείξει εδώ το ταλέντο τους, με τελευταίο τον Michael Schumacher, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε αυτήν και κέρδισε έξι φορές συνολικά στην καριέρα του, ενώ θα κέρδιζε και άλλη μία αν δεν αποκλειόταν από τον αγώνα του 1994, όπου η Benetton-Ford βρέθηκε εκτός κανονισμών. Τον ακολουθεί ο Ayrton Senna με πέντε νίκες, ενώ από τους εν ενεργεία οδηγούς μόνο οι Raikkonen (τρεις νίκες) και ο Coulthard (μία) έχουν καταφέρει να κερδίσουν.

Το τρίγωνο της… απόλαυσης

Η πίστα του Spa-Francorchamps είναι από τις παλαιότερες στο ημερολόγιο της Formula 1, καθώς η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε για αγώνα αυτοκινήτου ήταν στο μακρινό 1924. Για τη διαδρομή χρησιμοποιήθηκαν τρεις δημόσιοι δρόμοι οι οποίοι συνέδεαν τις πόλεις Francorchamps , Malmedy και Stavelot. Ουσιαστικά, επρόκειτο για μία πολύ γρήγορη αλλά και επικίνδυνη διαδρομή 14,1 χιλιομέτρων η οποία χρησιμοποιήθηκε με ελάχιστες αλλαγές μέχρι και το 1970, δίνοντας στους πιλότους μια εξαιρετική πρόκληση αλλά ταυτόχρονα βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τόσο των ίδιων όσο και των θεατών, κριτών και μηχανικών τους. Θρυλικό ήταν το γρήγορο «S» με το όνομα Masta Kink, το οποίο ένωνε τις μεγάλες ευθείες Malmedy και Stavelot, κάτι που προβλημάτιζε τους πιλότους καθώς έπρεπε να περάσουν με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Αυτό οδήγησε σε ατυχήματα και τελικά το 1970, με πρωτοβουλία του Sir Jackie Stewart, η Formula 1 εγκατέλειψε την πίστα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ασφαλείας.

Έτσι, ο επόμενος αγώνας έγινε το 1983 σε μία πολύ μικρότερη διαδρομή 6,9 χιλιομέτρων η οποία χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος των δημόσιων δρόμων και περιλαμβάνει ένα εσωτερικό κομμάτι το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αγώνες, ενώ έγιναν και όλες οι απαραίτητες αλλαγές για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Από τότε, οι αλλαγές είναι ελάχιστες, με την τελευταία να γίνεται πέρυσι και να περιλαμβάνει νέο σχεδιασμό στο Bus Stop chicane, νέες εγκαταστάσεις για τις ομάδες και καινούργια είσοδο για τα pits.


Η καλύτερη στροφή του πρωταθλήματος; Ίσως, από τις πλέον εντυπωσιακές, σίγουρα!

Το «στολίδι» της πίστας δεν είναι άλλο από την περίφημη στροφή Eau Rouge. Μετά την πρώτη κλειστή La Source ακολουθεί μια κατηφορική ευθεία η οποία καταλήγει σε μια γρήγορη αριστερή και στη συνέχεια ανηφορική δεξιά της οποίας η έξοδος βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, κάνοντας την έξοδο «τυφλή» για τους πιλότους. Η πρόκληση της συγκεκριμένης στροφής είναι ότι ακολουθεί η μεγάλη ευθεία πριν την κλειστή δεξιά Les Combes, επομένως μια γρήγορη έξοδος είναι επιβεβλημένη. Τα τελευταία χρόνια, με την αεροδυναμική και την τεχνολογία στα μονοθέσια να έχουν φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα, το πέρασμα γίνεται με το πόδι να μην σηκώνεται από το γκάζι αλλά χρειάζονται πολύ λεπτές κινήσεις ώστε ένα γρήγορο πέρασμα να μην μετατραπεί σε εφιαλτική επαφή με τις μπαριέρες. Στο υπόλοιπο μήκος της πίστας εναλάσσονται μερικές πολύ γρήγορες καμπές όπως οι Pouhon και Blanchimont, με κλειστά κομμάτια όπως η Rivage και το Bus Stop chicane, τα οποία απαιτούν καλή ισορροπία από το εκάστοτε μονοθέσιο, ώστε αυτό να μπορέσει να ολοκληρώσει έναν ικανοποιητικό γύρο.

Αγώνας με παρελθόν

Μέχρι το 1970 ο αγώνας έδινε κανονικά το παρόν στο καλεντάρι, εκτός του 1969, με αξιοσημείωτες τις τέσσερεις σερί νίκες του Jim Clark ο οποίος κυριολεκτικά πετούσε με την Lotus-Climax του Colin Chapman. Παλαιότερα, ο Juan Manuel Fangio είχε προλάβει να «τιθασεύσει» το Spa με τρεις νίκες το 1950, 1954 και 1955. Δυστυχώς, ο πολύ γρήγορος χαρακτήρας και οι ελλιπείς συνθήκες ασφαλείας αποτυπώθηκαν σε πολλά ατυχήματα, με σημαντικότερα αυτά του 1960 όπου οι Chris Bistow και Alan Stacey έχασαν την ζωή τους, με τον δεύτερο να πέφτει θύμα ατυχήματος όταν ένα… πουλί τον χτύπησε στο πρόσωπο! Έτσι, αποφασίστηκε ο αγώνας να μεταφερθεί σε δύο άλλες πίστες και να διεξάγεται σε κάθε μία εναλλάξ.

Μόλις για δύο χρονιές, το 1972 και το 1974, τα μονοθέσια επισκέφτηκαν την πίστα Nivelles-Baulers. Ο σχεδιασμός της ήταν στο άλλο άκρο σε σχέση με το Spa, καθώς δεν έδινε απολύτως καμία πρόκληση στους πιλότους ενώ το 1976 κρίθηκε ανεπαρκής λόγω κακού οδοστρώματος. Το αποτέλεσμα ήταν ο αγώνας να μεταφερθεί στο Zolder, όπου είχε διεξαχθεί το 1973, μέχρι την ολοκληρωτική επιστροφή του ανανεωμένου Spa. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πίστα έχει μείνει στις αναμνήσεις των περισσότερων σαν το μέρος όπου έχασε την ζωή του ο Gilles Villeneuve το 1982. Μέχρι τότε, ο Niki Lauda είχε προλάβει να επιτύχει δύο νίκες ενώ ο Michele Alboreto κέρδισε στην τελευταία επίσκεψη της Formula 1 το 1984.


Το 1989, ο Ayrton Senna κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε ένα σερί που σταμάτησε το 1991 στις τέσσερις νίκες

Από το 1985 μέχρι σήμερα, με μερικές μικρές διακοπές για εξωαγωνιστικούς λόγους, το ανανεωμένο Spa-Francorchamps φιλοξένησε όλα τα βελγικά Grand Prix με εξαιρετική επιτυχία. Μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα το «σπίτι» του Michael Schumacher καθώς εκτός από τις έξι νίκες του, εκεί έκανε το ντεμπούτο του το 1991, πέτυχε την πρώτη του νίκη την επόμενη χρονιά αλλά και την 52η νίκη του το 2001, όταν και ξεπέρασε τον Alain Prost για να γίνει ο πλέον πολυνίκης πιλότος στην Formula 1, ενώ εκεί κατέκτησε και μαθηματικά τον έβδομο και τελευταίο τίτλο του το 2004.

Όλοι θυμόμαστε την εκκίνηση του αγώνα το 1998, ο οποίος διεξήχθη σε συνθήκες δυνατής βροχής. Η κατάσταση της πίστας προκάλεσε μία καραμπόλα αμέσως μετά την πρώτη στροφή, στην οποία ενεπλάκησαν τα 13 από τα 22 μονοθέσια. Τελικά, επτά μονοθέσια δεν κατάφεραν να επανεκκινήσουν ενώ στη συνέχεια του αγώνα και ενώ ο Michael Schumacher φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, συγκρούσθηκε με τον David Coulthard, καθώς του έριχνε γύρο σε ένα πραγματικά άχρηστο συμβάν, το οποίο είχε συνέχεια στα pit όπου ένας αφηνιασμένος Schumacher κατευθύνθηκε προς τον οδηγό της McLaren. Οι δύο άντρες είχαν μία έντονη συζήτηση, με τον Γερμανό να κατηγορεί τον Σκωτσέζο ότι προσπάθησε να τον… σκοτώσει! Λίγα χρόνια αργότερα, ο Coulthard παραδέχτηκε το λάθος του και το απέδωσε στην απειρία του. Στον ίδιο επεισοδιακό αγώνα ο Damon Hill έδωσε στην Jordan την πρώτη της νίκη ενώ ο Ralf Schumacher ολοκλήρωσε ένα απρόσμενο 1-2 για τη βρετανική ομάδα.

Δείτε τι συνέβη στον επεισοδιακό αγώνα του 1998:

Το 2000, ο Mika Hakkinen έκανε ένα από τα θεαματικότερα προσπεράσματα της δεκαετίας, ίσως και της ιστορίας της Formula 1. Ο Schumacher ήταν πρώτος αλλά ο Φινλανδός τον πλησίασε στο τρίτο μέρος του αγώνα και το κυνηγητό ξεκίνησε με ανεπιτυχείς προσπάθειες προσπεράσματος. Τότε, βρέθηκε στον δρόμο τους η BAR-Honda του Ricardo Zonta ο οποίος περίμενε στη μέση της πίστας να δεχτεί το ντουμπλάρισμα και από τους δύο. Αυτό που είδε ήταν τον Hakkinen να επιλέγει την εσωτερική γραμμή και τον Schumacher την εξωτερική. O Φιλανδός εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Zonta η οποία περιόρισε τις κινήσεις του αντιπάλου του και έτσι έστριψε πρώτος στην Les Combes για να πάρει μία σημαντική όσο και εντυπωσιακή νίκη.

Δείτε το προσπέρασμα του Mika Hakkinen από κάμερα μέσα από το μονοθέσιο του:

Ας θυμηθούμε όμως τώρα μαζί τι συνέβη στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις της Formula 1 στο Βέλγιο:

2004: Καταπληκτικός αγώνας με Schumi Πρωταθλητή

Ένας αξέχαστος αγώνας έγινε το 2004 στο Spa-Francorchamps και αυτό φάνηκε από την εκκίνηση. Τέσσερις πιλότοι βγήκαν εκτός μάχης μόλις στον πρώτο γύρο ενώ άλλοι έξι επισκέφτηκαν τα pits για επιδιορθώσεις. Αυτό συνέβη γιατί σχεδόν το μισό grid ενεπλάκη σε συγκρούσεις στην La Source ενώ ο Sato είχε μία επαφή με τον Webber στην έξοδο της Eau Rouge, κάτι που στοίχισε τον αγώνα και στους δύο. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν επιβεβλημένη και έτσι όταν αυτό μπήκε στα pits, τέσσερεις γύρους αργότερα, άφησε τις Renault των Trulli και Alonso να οδηγούν τον αγώνα. Πιο πίσω, ο Schumacher δεν ήταν και στην καλύτερη του μέρα καθώς πρώτα ο Raikkonen και στην συνέχεια ο Montoya τον προσπέρασαν, με την προσπάθεια του Κολομβιανού να είναι άκρως εντυπωσιακή μια και πραγματοποιήθηκε από την εξωτερική στο Bus Stop Chicane. Οι Renault δεν έμειναν για πολύ στην πρωτοπορία καθώς πρώτα ο Trulli μπήκε στα pits και στην συνέχεια ο Alonso εγκατέλειψε θεαματικά την πίστα και τον αγώνα. Αυτό έδωσε ελεύθερο δρόμο στον Raikkonen, ο οποίος, παρά την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας άλλες δύο φορές, κράτησε την πρωτοπορία μπροστά από τον Schumacher ο οποίος, όμως, «κλείδωσε» και μαθηματικά τον έβδομο και τελευταίο τίτλο του.

2005: Φινλανδική νίκη υπό βροχή

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη εξ’ ολοκλήρου σε βρεγμένο οδόστρωμα, ο Kimi Raikkonen πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Βέλγιο. Η μάχη του με τον Fernando Alonso για το πρωτάθλημα είχε ανάψει για τα καλά και στη συγκεκριμένη πίστα φαινόταν ότι οι McLaren είχαν το πάνω χέρι. Ο Montoya οδήγησε τον αγώνα για τα δύο τρίτα του αλλά ο Raikkonen πήρε την πρωτοπορία μετά το δεύτερο ανεφοδιασμό. Στην τρίτη θέση βρισκόταν ο Alonso, ύστερα από έναν ανενόχλητο αγώνα, κάτι το οποίο άλλαξε όταν ο Pizzonia αποφάσισε να βγάλει χωρίς προφανή λόγο εκτός αγώνα τον Montoya. Έτσι, η διαφορά των δύο διεκδικητών μειώθηκε ελάχιστα κάτι που έδινε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για τον τίτλο στον Ισπανό.

2007: Τρεις στη σειρά

Μπορεί το 2004 να συνέβησαν πολλά και να χρειάστηκε η εγκατάλειψη του Alonso, ενώ το 2005 να έπρεπε να προσπεράσει τον ομόσταυλο του κατά τον δεύτερο ανεφοδιασμό, αλλά το 2007 η ανωτερότητα του Kimi Raikkonen ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας του την τρίτη συνεχόμενη νίκη. Ο Φινλανδός ξεκίνησε από την pole position, μπροστά από τον ομόσταυλο του, Felipe Massa και έχασε την πρωτοπορία μόνο όταν χρειάστηκε να μπει στα pits για τους δύο απαραίτητους ανεφοδιασμούς του. Οι δύο McLaren των Hamilton και Alonso, οι οποίοι ήταν και οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, είχαν μία «δύσκολη» στιγμή στην πρώτη στροφή, όταν και μπήκαν δίπλα δίπλα αλλά στην έξοδο ο Ισπανός αποφάσισε να υπερασπιστεί την θέση του μειώνοντας αισθητά τη διαθέσιμη πίστα στον Βρετανό, ο οποίος βρέθηκε εκτός. Τελικά, ο Alonso ήταν αυτός που είχε το θάρρος να μπει πρώτος στην Eau Rouge και να παραμείνει μέχρι το τέλος του αγώνα στην τρίτη θέση, συμπληρώνοντας το βάθρο πίσω από τους Raikkonen και Massa. Αυτό το 1-2 δεν ήταν τόσο σημαντικό για την Ferrari καθώς, μετά από τον μηδενισμό της McLaren, ήταν σίγουρη η κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών, όσο για τον Raikkonen ο οποίος, με τρεις αγώνες να απομένουν, έκανε την τέταρτη νίκη του μέσα στην χρονιά και μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Hamilton στους 13 βαθμούς, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του πρώτου τίτλου του.

Θυμηθείτε τι έγινε στον περυσινό αγώνα:

Τι περιμένουμε να δούμε φέτος

Πέρυσι, έξι αγώνες πριν το τέλος, οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι είχαν διαφορά 21 βαθμών, έχοντας μοιραστεί τις νίκες, ενώ ο πρωταθλητής Kimi Raikkonen βρισκόταν 20 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton. Φέτος, στο ίδιο σημείο της χρονιάς έχουμε πάλι τους τέσσερις κορυφαίους πιλότους σε πολύ μικρή διαφορά, 15 βαθμούς, ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχουν ανέβει συνολικά πέντε διαφορετικά πρόσωπα. Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Μπορεί o Lewis Hamilton να παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία, δηλώνοντας, μάλιστα, πως από εδώ και πέρα θα οδηγήσει συντηρητικά μέχρι το τέλος θέλοντας να αποφύγει τα λάθη που του κόστισαν τον τίτλο πέρυσι, αλλά η εμφάνιση του Felipe Massa σε Ουγγαρία και Ευρώπη δείχνουν ότι ο Βραζιλιάνος πιστεύει πολύ στον τίτλο και θα κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει. Όμως, οι δύο συνεχόμενες βλάβες στον κινητήρα της F2008 και το αν η ιταλική ομάδα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα θα κρίνουν πολλά. Τo Spa, όπως και η Monza, είναι δύο πίστες αρκετά απαιτητικές για τις μονάδες κινητήρων και αν κάποια είναι προβληματική, δεν θα διστάσει να παραδώσει το πνεύμα της μέσα σε σύννεφα καπνού.Οι τριήμερες δοκιμές που έγιναν στη Monza, αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να μας προετοιμάσουν για πολλά αλλά και για τίποτα. Άλλωστε μόνο δοκιμές είναι και τίποτα άλλο. Όμως, με μια προσεκτική ματιά μπορούμε να δούμε πως οι καλύτεροι χρόνοι των Ferrari ανά ημέρα ήταν 1:23.428, 1:23.455 (Felipe Massa) και 1:23.371 (Kimi Raikkonen) με τους αντίστοιχους των McLaren στο 1:23.439, 1:23.341 (Heikki Kovalainen) και 1:22.967 (Lewis Hamilton). Η διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά κρύβουν ένα μικρό πλεονέκτημα για τη McLaren, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρό αν όντως ο κινητήρας της Ferrari έχει ακόμα «ψεγάδια». Βέβαια, όπως προείπαμε, η πίστα του Spa-Francorchamps έχει φροντίσει πολλές φορές να ανατρέψει τα δεδομένα οπότε το αν ο Hamilton συνεχίσει να πρωτοπορεί ή ο Massa πλησιάσει ακόμα περισσότερο, το αν ο Raikkonen ισοφαρίσει το ρεκόρ των Ayrton Senna και Jim Clark, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε αυτή την πίστα ή κάποιος από τους Kubica και Kovalainen κάνει τη δεύτερη νίκη τους ανακατεύοντας ακόμα περισσότερο την τράπουλα, θα το μάθουμε το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο.

 

 

Εν το μεταξύ …

Αλλάζουν το Spa
Ένα από τα τελευταία παραδοσιακά σιρκουί θα χάσει τον χαρακτήρα του

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 έχει γεμίσει μοντέρνες αλλά χωρίς χαρακτήρα πίστες και όαση σε αυτή την τάση, αποτελεί το σιρκουί του Spa Francorchamps. H αγαπημένη πίστα των οδηγών, αλλά στην πλειοψηφία τους, και των θεατών. Όμως όπως διέρρευσε στον Βελγικό Τύπο, η ιστορική αυτή πίστα ενδέχεται να υποστεί σημαντικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια με στόχο να μειωθεί το μήκος της που πλησιάζει τα 7 χιλιόμετρα.

[via : MSFREE]