Την πρώτη του εμφάνιση κάνει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το νέο Honda Civic σε πεντάθυρη έκδοση. Όταν λέμε «νέο», δεν εννοούμε ολοκαίνουργιο, αλλά αισθητικά αναβαθμισμένο έτσι ώστε το σχήμα του να συνεχίσει να δείχνει πρωτοποριακό και φουτουριστικό.

Η πεντάθυρη έκδοση, εκτός από τις δύο επιπλέον πόρτες, διαφοροποιείται και με άλλη μάσκα, ενώ τα πλαστικά μέρη του εξωτερικού του και τα πίσω φωτιστικά σώματα δίνουν την αίσθηση αναβάθμισης.

Τα πράγματα έχουν φρεσκαριστεί και στο εσωτερικό, με νέες, σκουρόχρωμες μεταλλικές λεπτομέρειες, ματ φινίρισμα στα πλαίσια των οργάνων και καθίσματα με πιο ποιοτικά υφάσματα. Σημαντικές λύσεις για τους φίλους της τεχνολογίας η συνδεσιμότητα του ηχοσυστήματος με iPod, οι θύρες AUX και USB και οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος με γραφική απεικόνιση που περιέχεται στην οθόνη ενδείξεων στο στροφόμετρο.

Το Civic πλέον εξοπλίζεται και με το νέο, δυνατότερο και πιο οικονομικό 1.400άρη i-Vtec, ενώ διατίθεται τόσο με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με το νέο i-Shift Automated Manual. Με τη νέα χρονιά θα προστεθεί επίσης ένα πεντατάχυτο αυτόματο κιβώτιο αποκλειστικά για το 5-θυρο μοντέλο 1.8 λίτρων.

Εδώ σημειώνουμε ότι τα μηχανικά κιβώτια συνδυάζονται με την τοποθέτηση λυχνία ένδειξης αλλαγής σχέσης, που προέρχεται από το Accord, και βέβαια με τις λυχνίες Eco, που βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης.

Σύντομα θα μάθουμε και πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.