Βρισκόμαστε στον προτελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος F1 και ο Lewis Hamilton προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών με 5 βαθμούς του Felipe Massa και 12 του Robert Kubica. Έτσι, ανάλογα με το αποτέλεσμα του Grand Prix Κίνας, υπάρχει περίπτωση να δούμε να στέφεται πρωταθλητής από την Κυριακή, αν ο συνδυασμός αποτελεσμάτων είναι ευνοϊκός για τον Βρετανό. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι συνδυασμοί που δίνουν στον Hamilton τον τίτλο…

1. Νίκη του Hamilton με τον Βραζιλιάνο να μην τερματίζει πάνω από 5ος. Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά τους πάει στους 11 βαθμούς, που δεν καλύπτονται στον έναν αγώνα που απομένει.
2. 2η θέση για Hamilton με τον Massa να μην τερματίζει πάνω από 7ος. Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά τους πάει επίσης στους 11 βαθμούς.
3. 3η θέση για Hamilton με τον Massa να μη βαθμολογείται, υπό την προϋπόθεση να μην κερδίσει ο Robert Kubica

Όσον αφορά τις ισοβαθμίες, όπως είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή ευνοείται ο Felipe Massa γιατί έχει 5 νίκες έναντι 4 του Hamilton. Αν κερδίσει ο Βρετανός της McLaren θα πάνε στη Βραζιλία έχοντας από 5 νίκες. Στις δεύτερες θέσεις υπερισχύει αυτήν τη στιγμή ο Hamilton που έχει δύο έναντι μίας.

via : MSFREE