Μια νέα εποχή αρχίζει στη Formula 1. Λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσίευση των προθέσεων του Max Mosley να επιβάλλει τη χρήση ενιαίου κινητήρα στη Formula 1, ως μέτρο για τη δραστική μείωση του κόστους, η FIA ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/10 την έναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού για να βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την προμήθεια των ενιαίων κινητήρων για το διάστημα 2010-2012…. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αυτό, οπότε η FIA έσπευσε να δώσει μια αποσαφήνιση, που λέει ότι οι κατασκευαστές θα μπορούν να κατασκευάζουν τους δικούς τους κινητήρες, πάντα όμως με τις προδιαγραφές που θα δώσει όποιος κερδίσει το διαγωνισμό. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά από αυτήν τη διευκρίνιση δεν αναμένεται να δούμε τις μεγάλες αυτοκινητηβιομηχανίες να συμφωνούν και οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Εκπρόσωπος της FIA δήλωσε: «Η FIA σκοπεύει να διαφοροποιήσει τους κανονισμούς ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι στη Formula 1 να χρησιμοποιούν ενιαίο κινητήρα. Ο προμηθευτής θα φτιάξει ένα λεπτομερή σχεδιασμό και είτε θα παρέχει κινητήρες με πλήρη λειτουργική δυνατότητα είτε τα λεπτομερή σχέδια για να μπορούν οι συμμετέχοντες να κατασκευάζουν το δικό τους ενιαίο κινητήρα.

Στις περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες θα επιλέγουν να κατασκευάσουν μέρος ή όλο τον ενιαίο κινητήρα, ο προμηθευτής θα βοηθά τη FIA στο να ελέγχει αν ο κινητήρας ή όλα τα μέρη έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με το σχέδιο και ότι η απόδοσή τους βρίσκεται στο προδιαγραμμένο εύρος».

via : MSFREE