Ηλεκτρικό MINI θα κατασκευάσει ο όμιλος της BMW για περίπου 500 “τυχερούς” της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει κατα την διάρκεια ερευνητικού προγράμματος. Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο ο οδηγός του μπορεί να το φορτίσει από μια απλή πρίζα.

Για να φιλοξενηθούν τα 5.088 υψηλής τεχνολογίας αναφορτίσιμα στοιχεία λιθίου τα οποία διαμορφώνουν την αερόψυκτη μπαταρία, έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα μετατρέποντάς το MINI σε ένα «αγωνιστικό» μοντέλο.

Το συνολικό βάρος του MINI E αγγίζει τα 1.465 κιλά ενώ η μπαταρία η οποία ενεργοποιεί το ηλεκτρικό μοτέρ στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 260 κιλά.

Η απόδοση του μηχανικού συνόλου ανέρχεται σε 200 ίππους και η ροπή σε 220Nm. Για τα 0-100 χλμ/ώρα το μοντέλο χρειάζεται 8,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα -ηλεκτρικά ελεγχόμενη – 152 χλμ/ώρα χωρίς να χρειάζεται να τονίσουμε ότι οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές.

Το να γεμίσεις τη μπαταρία χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες από μια απλή πρίζα και υπολογίζεται ότι ο οδηγός μπορεί να καλύψει περίπου 240 χιλιόμετρα.

Το MINI E θα κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα στο σαλόνι αυτοκινήτου του L.A

via : autotriti.gr