Μια τόσο ενδιαφέρουσα αναμενόμενη κυκλοφορία σαν το Mazda3 MPS δεν θα μπορούσε παρά να τραβήξει το ενδιαφέρον των κατασκόπων – φωτογράφων, οι οποίοι έχουν για κύριο στέκι τους το «δικαστήριο» του Nurburgring….

Εκεί λοιπόν εθεάθη για πρώτη φορά η νέα γενιά του καυτού hatchback της Mazda, αν και με αρκετό καμουφλάζ που καλύπτει τις περισσότερες λεπτομέρειες. Όλο το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου είναι καμουφλαρισμένο, αν και πληροφορίες λένε πως θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο της νέας σεντάν έκδοσης, ενώ ο πίσω του προφυλακτήρας έχει στα πλαϊνά του δυο ανοίγματα για τις απολήξεις της εξάτμισης.

Το Mazda3 MPS είναι, ως σπορ πρόταση της εταιρείας, εξοπλισμένο με σπορ ζάντες αλουμινίου, με χαμηλωμένη ανάρτηση, με αεροτομή οροφής και γενικά με δυναμική εμφάνιση – πράγμα που δικαιολογείται λόγω της γκάμας των κινητήρων που λέγεται ότι θα διατίθενται, που περιλαμβάνει ένα δίλιτρο και ένα 2,5λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ, αλλά και ίσως μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση. Μάλιστα, φήμες θέλουν τον Duratec 2,5 λίτρων τούρμπο 300 ίππων που θα χρησιμοποιεί το επερχόμενο Ford Focus RS να θέτει υποψηφιότητα και για το Mazda3 MPS. Όσο για την ανάρτηση, λέγεται πως θα εξελιχθεί με βάση το σύστημα της Ford, RevoKnuckle, την ώρα που η τετρακίνηση μάλλον απορρίπτεται ως επιλογή για κάποια έκδοση.

Περισσότερες φωτογραφίες εδω worldcarfans.com