Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz CLK Cabrio βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης – και μάλιστα δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, φυσικά καμουφλαρισμένη σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό δεν απογοητεύει τους γνωστούς – αγνώστους της κατασκοπευτικής φωτογραφίας όμως: αντίθετα, τους συναρπάζει η ιδέα της απεικόνισης ενός αυτοκινήτου στην πρώιμή του μορφή, αλλά και η «ερμηνεία» όλων όσων κρύβονται κάτω από τις μονωτικές ταινίες και τις επιστρώσεις του καμουφλάζ. Πάρτε για παράδειγμα τη νέα CLK Cabrio. Με την μεταλλική της οροφή ανεβασμένη, θα μπορούσε κανείς να την μπερδέψει με κάποια κουπέ έκδοση, αλλά το καμουφλάζ στην πίσω κολόνα από την μία και το σχήμα του πορτμπαγκάζ από την άλλη προδίδουν ότι πρόκειται για το καμπριολέ μοντέλο.

Η νέα CLK, βασισμένη στην C-Class, αναμένεται να είναι πιο μεγάλη και φυσικά εξελιγμένη αισθητικά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ σασί και ανάρτηση λογικά θα υποστούν βελτιώσεις για καλύτερη οδική συμπεριφορά. Για τους κινητήρες προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα προέρχονται από την γκάμα της C-Class, με κορυφαίο έναν V8 που θα εξοπλίζει την CLK 500.

Η νέα CLK θα συνεχίσει και θα πληθύνει τις εμφανίσεις της στους δρόμους με όλο και λιγότερο καμουφλάζ – θα παρουσιαστεί άλλωστε στην έκθεση της Γενεύης και λίγους μήνες αργότερα θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη σε κουπέ έκδοση. Η Cabrio, με μοναδική διαφορά την αναδιπλούμενη, μεταλλική οροφή και τα πίσω φώτα, αναμένεται λίγο αργότερα μάλλον κατά το φθινόπωρο του 2009.

Τέλος, φήμες αναφέρουν ότι ίσως η νέα CLK να μην ονομάζεται έτσι και πως η Mercedes σκέφτεται να την μετονομάσει σε E-Class Coupe. Βλέπουμε όμως…

περισσότερες φωτογραφίες εδω : worldcarfans.com