Έκθεση Φρανκφούρτης 2009: Lexus LF-Ch Concept

Σχετικά άρθρα

Lexus LF CH concent live at Frankfurt 2009

Δεν ξέρω τι είχανε κατά νου οι άνθρωποι της Lexus όταν αποφάσισαν να παρουσιάσουν το πλήρως υβριδικό πρωτότυπο LF-Ch σε χρησαφί χρώμα. Ίσως θέλουν να κάνουν μεγάλες πωλήσεις στην Ρωσία και στις χώρες της Μέσης Ανατολής όπου το χρώμα αυτό εκεί έχει την τιμητική του. Αν και προσωπικά μου αρέσει θα ήταν άδικο να κρίνουμε ένα αυτοκίνητο από το χρώμα του.

Σχεδιαστικά μου αρέσει πάρα πολύ θυμίζοντας και λίγο την Ιαπωνική καταγωγή του με τις αιχμηρές γραμμές και τις έντονες καμπύλες που διαθέτει. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών έχουν ενσωματωθεί στην κολόνα ενώ τα φωτιστικά σώματα παράγουν έναν ιδιαίτερο μπλε φωτισμό. Οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες όπου προβάλουν την εικόνα στην κεντρική οθόνη LCD. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου στο εξωτερικό είναι πανέμορφος αλλά μην περιμένετε να δείτε κάτι αντίστοιχο στο μοντέλο παραγωγής αφού σίγουρα θα γίνει ποιο “λιτό”. Στο εσωτερικό οι γραμμές ακολουθούν μια λογική σχεδίαση με δέρμα, ξύλο και αλουμίνιο και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο στο τελικό μοντέλο.

Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν 2.4 λίτρων κινητήρα απόδοσης 147 ίππων ενώ υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας 40 ίππων που μπορεί να τα λειτουργήσει για κάποια χιλιόμετρα αυτόνομος. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων με τις αλλαγές να πραγματοποιούνται με τα paddles πίσω από το τιμόνι.


[Πηγή: Lexus | Live photos via: autoblog.nl , autoblog.com]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα