EU_Greece_GI

“Μια έξυπνη αντίδραση σε όλη αυτή την ιστορία θα είναι να πάμε ΟΛΟΙ (ή σχεδόν όλοι, ή πολλοί τέλος πάντων) να καταθέσουμε στην εφορία τις πινακίδες μας (προσωρινή κατάθεση – δε κοστίζει τίποτα) και να πούμε στην Εφορία ότι το κάνουμε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό όμως πρέπει να το κάνουμε μέσα στο Δεκέμβριο. Αν αυτοί που πάνε να καταθέσουν είναι ΠΟΛΛΟΙ, τότε θα υπάρξει σοκ. Οι λόγοι:

 • Οι εφορίες θα πήξουν
 • Οι εφορίες δε θα μπορούν να κάνουν άλλες δουλειές.
 • Οι εφορίες θα μεταφέρουν στην προϊσταμένη αρχή (Υπ. Οικ.) το ότι υπάρχει μαζική κατάθεση πινακίδων.
 • Το Υπ. Οικ. θα αρχίσει να σκέφτεται ότι δε θα πιάσει το προϋπολογισμένο ύψος εσόδων από τα τέλη κλυκλοφορίας.
 • Τότε ΜΠΟΡΕΙ και να αρχίσει να σκέφτεται ότι έκανε λάθος με τα τέλη που έβαλε φέτος, και ίσως να αναθεωρήσει την απόφασή του (και να τα μειώσει).

Αυτή είναι αντίδραση, όχι η πορεία.

Πληροφορίες:

 • Βεβαίως, το αυτοκίνητο δε θα μπορεί να κυκλοφορήσει (χωρίς πινακίδες). Υπάρχουν λεωφορεία, ταξί, το δεύτερο αυτοκίνητο (το μικρό), το αυτοκίνητο του φίλου, του γείτονα.
 • Τις πινακίδες μπορεί κανείς να τις ξαναπάρει (πληρώνοντας τα τέλη) όποτε θέλει. Μπορεί δηλαδή να πάει στην Εφορία το Φεβρουάριο, ή το Μάρτιο, ή το καλοκαίρι, και να τις πάρει.
 • Μπορεί και να μη τις πάρει, αν δε του χρειάζεται. Τις παίρνει του χρόνου, το 2011 (γλυτώνει και ένα χρόνο τέλη).

Για σκεφτείτε το….”

[via: news24.blogspot.com]

 • Τα κανε απάνω του το σύστημα στο άκουσμα της πορείας και έβαλε τα τσιράκια του να προτείνουν άλλες λύσεις δήθεν πιο αποτελεσματικές;

  Όλοι ξέρουν πως κανείς δε θα πάει να καταθέσει πινακίδες.
  Μας στερούν το συνταγματικό δικαίωμα στη μετακίνηση κι εσείς προτείνετε ως λύση να μην μετακινούμαστε και να καταθέσουμε τις πινακίδες;
  Για να τα κονομίσουν οι πολυεθνικές της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν αναγκαστούν αυτοί που θα πειστούν να τις καταθέσουν να αγοράσουν καινούριο;

  Δε μασάμε το παραμύθι κύριοι.

  • Προφανώς δεν πρόσεξες ότι όλο το κείμενο είναι σε quote και μάλλον δεν ανέτρεξες να δεις την αρχική πηγή!

   Το κείμενο μας το έστειλαν και το αναδημοσιεύσαμε αυτούσιο! Άρα μάλλον τα σχόλιά σου είναι εντελώς άστοχα εκτός απο προκλητικά!

   Τσιράκια και μισθοφόροι υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο και προφανώς το autoblog δεν μπορεί να γίνει ο καθρέφτης που χρειάζεσαι για να τους εντοπίσεις!

 • Τσιράκια αποκαλώ τη πηγή που πήρατε το κείμενο και το τροκτικό που επίσης την αναδημοσίευσε.
  Την είδα τη πηγή αλλά εσείς αναδημοσιεύετε ότι σας στέλνουν?

  Έχετε ευθύνη κι εσείς κύριοι.

  • Είδες πουθενά το blog αυτό να παίρνει θέση; Αναδημοσιεύτηκε ένα θέμα σχετικό με το θέμα που ασχολείται το blog -το αυτοκίνητο- σε quotes και αναφέρεται και η αρχική πηγή, χωρίς κανένα σχόλιο από το blog. Η αλήθεια είναι ότι το autoblog δημοσιεύει άρθρα από πολύ κόσμο και μάλιστα με σχετική αναφορά στον αναγνώστη που το στέλνει όποτε είναι δυνατό! Αν ΔΕΝ υπήρχαν τα quotes, θα μπορούσα να δεχτώ κι εγώ ότι υπάρχει μερίδιο ευθύνης.

 • Tassos

  Αγαπητέ αν δεν θες να έχεις ευθύνη για την παραπληροφόρηση, θα πρέπει αν μη τι άλλο να δημοσιεύσεις και τις συνέπειες από τη κατάθεση πινακίδων στο ίδιο άρθρο, καθώς και να αναρτήσεις την είδηση για την πορεία AUTO-MOTO.
  Οι συνέπειες για την ‘προσωρινή’ κατάθεση πινακίδων είναι:
  Η απομάκρυνση από κάθε δημόσιο χώρο του αυτοκινήτου που δεν έχει πινακίδες,
  (για να μην το απαλλοτριώσουν οι δήμαρχοι σύμφωνα με το νόμο)
  Εάν ξαναπάρεις τις πινακίδες μέσα στο 2010 πληρώνεις και το πρόστιμο που είναι το διπλάσιο του ποσού.
  Εάν τολμήσεις να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο, ακόμα και για λόγους ζωής η θανάτου, αυτόφωρο, ποινική καταδίκη και τα αναλογούντα πρόστιμα… κ.α.
  Με άλλα λόγια, εάν καταθέσεις πινακίδες σε συμφέρει να αγοράσεις άλλο αυτοκίνητο, και αυτό είναι που ζητάνε οι πολυεθνικές των αυτοκινήτων…
  Αυτά δεν τα λένε τα τσιράκια των πολυεθνικών.
  Η πορεια AUTO-MOTO στις 21-12-2009 στις 5.00 μμ στο Καλλιμάρμαρο,
  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

  • Αγαπητέ Τάσο, μάλλον ΔΕΝ διάβασες το άρθρο, καθώς οι συνέπειες αναφέρονται, άρα σύμφωνα με τη λογική σου, δεν υπάρχουν ευθύνες για το autoblog. Για τη πορεία που αναφέρεις και που προσωπικά δεν γνωρίζω, είμαι σίγουρος ότι αν έστελνες σχετικές πληροφορίες στο autoblog θα έβρισκες και σχετικό θέμα, ειδικά αν αυτή δεν είναι καθοδηγούμενη απο κάποιο κομματικό μηχανισμό.

 • funster

  Εγω πάλι διαβάζω και ξαναδιαβάζω στο αρθρο οτι συνεπειες δεν υπάρχουν: “προσωρινη καταθεση-δεν κοστιζει τιποτα”.

  Και ομως εδω λετε οτι υπάρχει προστιμο το διπλάσιο του ποσού..

  Αν αυτο δεν ειναι παραπληροφορηση τοτε τι ειναι?
  Και οχι τιποτα αλλο αλλα βγαινω και εγω μαλακας τωρα που καθησα και το ειπα και σε τριτους..

  Κριμα…