Lotus Exos Type 125 – Μονοθέσιο F1 για όλους

Σχετικά άρθρα

Το όνειρο αρκετών, να αποκτήσουν στην κατοχή τους ένα μονοθέσιο της F1, το έκανε πραγματικότητα η Lotus παρουσιάζοντας την Exos Type 125, ένα μονοθέσιο το οποίο θα μπορεί να το αγοράσει ο καθένας μας έναντι του ποσού του €1.000.000. Καλά για τον καθένα μας, μην το δένετε κόμπο αφού αυτό εκτός της απαγορευτικής τιμής του, θα βγει στην παραγωγή σε μόνο 25 μονάδες.

Το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 650 κιλά και τροφοδοτείται από έναν 3.5 λίτρωνV8 κινητήρα της Cosworth απόδοσης 650 ίππων στις 10.300 σ.α.λ (αναλογία ίππων ανά κιλών: 1.000 άλογα ανά τόνο!). Διαθέτει ημιαυτόματο κιβώτιο F1 με paddles στο τιμόνι ενώ διαθέτει και ειδικό κουμπί push-to-pass το οποίο ανεβάζει το όριο των στροφών κατά 500 σ.α.λ ώστε να μπορείς να προσπεράσεις με άνεση.  Φυσικά σασί, αναρτήσεις,αεροτομές και ότι άλλο βλέπετε πάνω του είναι κατασκευασμένο από carbon, ενώ κεραμικά carbon είναι και τα φρένα του.

Οι άνθρωποι της Lotus προσπάθησαν και κατάφεραν να μην χρειάζεται μια ολόκληρη ομάδα μηχανικών να ελέχγει το μονοθέσιο κάθε φορά που αυτό θα βγαίνει στην πίστα. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, άμα θέλεις να πας στην πίστα, μπορείς να το κάνεις μόνος σου, αφού τα services του πρέπει να γίνονται ανά 4.500 χλμ.

Όσοι το αγοράσουν θα μπουν σε ένα club ιδιοκτητών του Exos που εκτός των άλλων θα μπορούν να κάνουν σεμινάρια οδήγησης από τους Mika Hakkinen και Jarno Trulli. Όσο για την κατασκευή του, αυτή θα γίνει στο εργοστάσιο της Lotus στο Norfolk της Αγγλίας με τα πρώτα 10 μονοθέσια να παραδίδονται την άνοιξη του 2010 και τα υπόλοιπα το καλοκαίρι του 2012. Φωτογραφίες και video στη συνέχεια.

[Πηγή: GGLotus | Περισσότερες φωτογραφίες: Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...