Ξεκίνησαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι ξεκινούν επίσημα οι πωλήσεις της αγωνιστικής Mercedes-Benz SLS AMG GT3 η οποία θα λάβει μέρος σε αγώνες την επόμενη σεζόν. Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας GT3 είναι προγραμματισμένος για τον Σεπτέμβριο στο Nurburgring, ενώ η Mercedes θα αρχίσει να παραδίδει τα αυτοκίνητα από τον Φεβρουάριο του 2011, δίνοντας έτσι αρκετό χρόνο στις ομάδες ώστε να κάνουν τις δικές τους δοκιμές για να φέρουν στα μέτρα τους το νέο αγωνιστικό.

H Mercedes SLS AMG GT3 διαθέτει νέο αγωνιστικό bodykit που περιλαμβάνει νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, αεροδυναμικά βοηθήματα κατασκευασμένα από carbon, νέο καπό με εισαγωγή αέρα, νέες ζάντες, νέο πίσω προφυλακτήρα με ενσωματωμένο διαχύτη και μία τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή. Επίσης διαθέτει carbon κελί ασφαλείας (CFRP), σιδερένια φρένα, 6-τάχυτο ημιαυτόματο αγωνιστικό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι και ένα πολύδισκο διαφορικό.

Από το εσωτερικό έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε το περιττό όπως ο κλιματισμός, οι multimedia ανέσεις και το δεύτερο κάθισμα. Η κεντρική κονσόλα έχει αντικατασταθεί από μια ολοκαίνουργια κατασκευή από carbon που διαθέτει όλα τα κουμπιά ελέγχου ενώ έχει τοποθετηθεί ένα αγωνιστικό bucket κάθισμα, αγωνιστικό τιμόνι, σύστημα πυρόσβεσης, roll cage και μία LED οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Μηχανικά ο V8 6.3 λίτρων κινητήρας της AMG δεν έχει δεχτεί πολλές αλλαγές σε σχέση με αυτόν του μοντέλου παραγωγής, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο αγωνιστικό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Η τιμή του ανέρχεται στις €334.000 χωρίς ΦΠΑ και επιπλέον φόρων. Νέες φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...