Καθώς κοιτούσα στο mobile.de για τις τιμές των Smart, είπα να ρίξω μια ματιά και στα Brabus με τους 98 ίππους. Και ξαφνικά στην τελευταία σελίδα βλέπω το ακριβότερο Smart Fortwo που έχω δει ποτέ μου. Να αρχίσω από την τιμή. Κοστίζει ή μάλλον το πουλάει ο ιδιοκτήτης του στα €64.900. Αναρωτιέσαι τι έχει και κοστίζει τόσο; Από χρυσαφί είναι; Όχι μονό αυτό λείπει. Και ξεκινώ να σας απαριθμώ τι έχει..

Είναι το Smart Fortwo Cabrio Brabus με πρόγραμμα από τα 98ps στα 112ps. Ο κοφτής του είναι στα 170 α/h. Είναι μαύρο και μέσα παντού (παντού όμως) κυριαρχεί το γκρι alcantara δέρμα με κόκκινες ραφές. Το ταμπλό, οι εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, τα καθίσματα , η μοκέτα όλου του αυτοκινήτου, το τιμόνι είναι όλα επενδεδυμένα με γκρι σουέτ δέρμα. Το τιμόνι με τον αερόσακο και τα καθίσματα είναι αλλαγμένα με aftermarket, τα όποια καθίσματα είναι μπακετ και ηλεκτρικά (με πλαϊνούς αερόσακους) , επενδεδυμένα και αυτά με το παραπάνω γκρι alcantara τα οποία επάνω τους έχουν κεντημένο το σήμα της Brabus και το λογότυπο Ultimate R με κόκκινες ραφές. Ακόμα και η επένδυση της κάτω πόρτας του πορτμπαγκάζ (ανοίγει σε 2 ξεχωριστά κομμάτια) αλλά και η κουκούλα είναι επενδεδυμένα με αυτό το γκρι alcantara δέρμα. Και βέβαια μέσα υπάρχει η multimedia οθόνη και όλα τα standard οργανάκια και επενδύσεις που έχει κάθε Smart Fortwo Brabus από το εργοστάσιο.

Γκρι με μαύρο είναι το εξωτερικό χρώμα του Smart (για να ταιριάζει με τις εσωτερικές επενδύσεις) ενώ υπάρχουν φουσκωμένα φτερά εμπρός και πίσω, οι γνώστες ζάντες τις Brabus (με διαστάσεις 205/35 R18 εμπρός και 235/35 R18 πίσω) βαμμένες όμως σε μαύρο χρώμα, διπλοί προβολείς ομίχλης στον εμπρός προφυλακτήρα με κάτω σποιλερ και σκουρόχρωμα εμπρός φωτιστικά σώματα. Στον πίσω προφυλακτήρας έχει ενσωματωθεί ένας διάχυτης και βέβαια η γνωστή διπλή Brabus απόληξη της εξάτμισης.

Στα μηχανικά τώρα, ο ιδιοκτήτης δεν δίνει και πολλές λεπτομερές (άλλωστε αγγελία πώλησης αυτοκινήτου είναι, όχι test) το μοτέρ είναι βελτιωμένο στα 112ps και έχει τελική ή μάλλον ο κοφτής ανέβηκε στα 170 α/h ενώ για την διαδικασία από τα 0 έως στα 60 α/h χρειάζεται 3,9 sec . Η ανάρτηση είναι της KW V1, υπάρχουν μεγαλύτερα δισκόφρενα μπροστά και δισκόφρενα πίσω. Δεν μπόρεσα να μεταφράσω τα υπόλοιπα, τα γερμανικά μου δεν είναι τόσο καλά, ωστόσο αν κάποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει ας ρίξει μια ματιά εδώ. Καλή αγορά…

[Πηγή: Mobile.de]