Update: US Gran Prix Austin Texas

Σχετικά άρθρα

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι –καθώς και μερικοί που δεν τους νοιάζει– άκουσαν τον supremo της F1 να ανακοινώνει την επιστροφή στην Αμερική. Στην αρχή όλοι νομίζαμε οτι αναφερόταν στο σχέδιο που είχε ακουστεί εκείνη την περίοδο για πίστα μέσα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τότε όμως, εντελώς αναπάντεχα, ανακοίνωσε οτι ήρθε σε συμφωνία με το Austin του Texas για να φιλοξενήσει αυτό τον αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούστηκαν διάφορα σενάρια για αυτή την απόφαση! Σενάρια διαπλοκής και συνωμοσιών τα οποία όμως δεν έχουν καμία σημασία αυτή τη στιγμή καθώς για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η σχεδίαση της πίστας στο ευρύ κοινό.

Φυσικά, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πρόσφατων πιστών, έτσι και αυτή είναι σχεδιασμένη απο τον Γερμανό αρχιτέκτονα –και εκλεκτό του Bernie– Hermann Tilke. Δυστυχώς για εμάς οι δημιουργίες του Tilke δεν προσφέρουν συναρπαστικούς αγώνες (βλ. Σιγκαπούρη, Βαλένθια, Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι κλπ) αλλά η τελευταία του δημιουργία για τους Αμερικανούς και το φιλοθεάμον κοινό φαίνεται να ανατρέπει -στα χαρτιά τουλάχιστον- αυτή την παράδοση. Τουλάχιστον δύο σημεία για προσπέρασμα –αν είναι κάποιος πολύ γενναίος αυτά γίνονται τέσσερα!– συνδυασμός γρήγορων και αργών στροφών αλλά και έντονες μεταβολές στο υψόμετρο στοιχειοθετούν θεωρητικά τουλάχιστον την συνταγή για την επιτυχία. Τώρα θα χρειαστεί απλά να περιμένουμε μέχρι το 2012 για να μάθουμε τι θα γίνει στην πραγματικότητα!


[Πηγή: formula1unitedstates.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...