Οnline racing simulator; Ναι είναι πραγματικότητα από την Ferrari!! Το όνομα του, Ferrari Virtual Academy και πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες θα διαγωνίζονται μεταξύ τους σε διάφορες γνωστές πίστες όπως η πίστα του Mugello, του Nurburgring αλλά και του Fiorano. Αυτοί οι οποίοι θα έχουν την μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε εβδομάδα, να κερδίζουν δώρα από την Ferrari ενώ στο τέλος οι 5 καλύτεροι παίκτες θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello και θα λάβουν μέρος στη πραγματική ακαδημία Ferrari Driver Academy οδηγώντας στην πραγματικότητα μια Ferrari.

Πιστεύεις ότι το παιχνίδι επειδή δεν θα είναι αρκετά simulation αλλά arcade; Κάνεις λάθος. H Ferrari έδωσε μεγάλη προσοχή στην προσομοίωση και έτσι έχει συγκεντρώσει πάρα πολλές πληροφορίες της F10 σε ότι αφορά τον τομέα της αεροδυναμικής, ανάρτησης, κινητήρα, ελαστικών και μετάδοσης με το αποτέλεσμα να είναι άκρως ρεαλιστικό. Συνολικά 15 άτομα συμμετείχαν στην ανάπτυξη του και χρειάστηκαν περισσότερες από 12.000 ώρες στον προσομοιωτή ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Το παιχνίδι βρίσκεται ήδη προς πώληση με κόστος €14.90 στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μόνο η πίστα του Fiorano. Για τις πίστες του Mugello και του Nurburgring θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον €9.90. Περισσότερες πληροφορίες στο site FerrariVirtualAcademy.com καθώς και στις φωτογραφίες, στο video και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=E8YZHhS0i1I

[Πηγή: Ferrari]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)