Ferrari SA Aperta 599

Σχετικά άρθρα

Με τους λίγους και εκλεκτούς (όπου εκλεκτούς βάλε την λέξη κροίσους) να την έχουν ήδη δει στο Pebble Beach από τον Αύγουστο, εμείς, οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί έπρεπε να περιμένουμε περισσότερο από ένα μήνα ώστε να δούμε την ανοικτή εκδοχή της 599 όπου η Ferrari την ονόμασε SA APERTA.

Η SA APERTΑ είναι ένα πραγματικό roadster το οποίο διαθέτει μαλακή αφαιρούμενη οροφή με την Ferrari να μας δηλώνει πως μόνο αν ο καιρός γίνει ιδιαίτερα άσχημος θα πρέπει να ξανατοποθετείτε, περιγράφοντας με αυτά τα λόγια, την υπέροχη αίσθηση που έχει το αυτοκίνητο χωρίς την οροφή. Από στιλιστικής πλευράς, το μπροστά παρμπρίζ έχει χαμηλότερη κλήση, έχουν τοποθετηθεί roll bars πίσω από τα προσκέφαλα τα οποία πλαισιώνονται από αεροδυναμικά ”πτερύγια” που καταλήγουν στα πίσω φτερά ενώ και η ανάρτηση έχει χαμηλώσει και έχει σκληρύνει.

Στο μηχανικό κομμάτι τώρα, το σασί της έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να γίνει πιο άκαμπτο για να αντισταθμιστεί η έλλειψη της οροφής. Με τις αλλαγές αυτές στο πλαίσιο, αρκετοί θα πιστεύατε ότι αυξήθηκε και το βάρος της αλλά η Ferrari μας αναφέρει ότι η αύξηση του βάρους είναι αμελητέα. Κάτω από το μακρύ καπό, βρίσκεται ο V12 6.0 λίτρων απόδοσης 670 ίππων, ο ίδιος που έχει τοποθετηθεί στις 599 GTO και 599XX.

Η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 80 μονάδες αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής για τα 80 χρόνια του ομίλου Pininfarina, ενώ τα αρχικά SA του ονόματος, προέρχονται από τα αρχικά των ονομάτων Sergio και Andrea Pininfarina που με τον τρόπο αυτό τους τιμά η Ferrari. Ντεμπούτο θα κάνει αυτή την εβδομάδα στην έκθεση του Παρισιού φυσικά αναρωτιέσαι πόσο κοστίζει. Αν και δεν ανακοινώθηκε, δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει, γιατί όλες έχουν ήδη προπωληθεί (κρίση σου λέει μετά).

[Πηγή: Ferrari]

Δελτίο Τύπου (Κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...

Ασφαλιστική δίνει αποζημίωση €530.000 για τρακαρισμένη Ferrari SF90 Stradale

Το περασμένο φθινόπωρο ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari SF90 Stradale είχε ένα ατύχημα σε αυτοκινητόδρομο της Φινλανδίας, με τον οδηγό να διευκρινίζει ότι κινούταν εντός...
Autoblog.gr