Μετά από τη νίκη του στο Spa τα πράγματα για τον Lewis Hamilton δεν πάνε και πολύ καλά. Μετά από τις 2 εγκαταλείψεις σε Monza και Marina Bay έχασε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών. Σαν να μην έφτανε αυτό, στον προηγούμενο αγώνα παρουσιάστηκαν 2 προβλήματα σε 2 κιβώτια της MP4-25, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πάρει κάτι καλό μετά από 2 κακούς αγώνες. Ωστόσο, δηλώνει πως δεν το βάζει κάτω και πως θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι το τέλος. Η διαφορά από τον Mark Webber είναι στους 28 βαθμούς, αλλά δηλώνει πως δεν έχει χάσει ακόμα…

Ερ. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο σαν αυτό της Suzuka, τι θετικά παίρνεις από αυτό;
“Είναι αστείο, ποτέ δεν πίστεψα στην τύχη. Πιστεύω πως εσύ καθορίζεις την τύχη σου. Αλλά, η πεποίθηση αυτή έχει μεγαλώσει λίγο στα τελευταία τέσσερα Grands Prix. Θα τρέξω με την καρδιά μου, θα είμαι σκληρός, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν έχει λειτουργήσει καλά για μένα τώρα τελευταία. Αλλά κάθε εμπειρία σου διδάσκει πράγματα και είμαι σίγουρος πως θα χρησιμοποιήσω αυτές τις εμπειρίες για το καλό μου στο μέλλον. Αυτό είναι θετικό. Άλλο ένα θετικό είναι ότι σκόραρα μερικούς βαθμούς και είμαι ακόμα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου. Έχουμε δει πως το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ σφιχτό και πως κάθε βαθμός παίζει ρόλο. Τέλος ήμουν ικανοποιημένος με το ρυθμό που είχαμε στον αγώνα. Ο Jenson (Button) έκανε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο και εγώ, πριν από το πρόβλημα με το κιβώτιο, πλησίαζα τον Fernando (Alonso) και θα μπορούσα να βρεθώ στο βάθρο, παρά την ποινή 5 θέσεων που δέχθηκα. Δεν αγωνιστήκαμε με όλες τις αναβαθμίσεις που είχαμε μαζί μας, όμως θα το κάνουμε στην Κορέα και στους επόμενους αγώνες.”

Ερ. Έχασες την 3η σχέση στο κιβώτιο, ενώ ήσουν κοντά στο να τερματίσεις στο βάθρο – πως προσάρμοσες το οδηγικό σου στυλ χωρίς την 1η, τη 2η και την 3η ταχύτητα;
“Δεν ήταν εύκολο καθώς σε μια πίστα όπως η Suzuka καθώς χρειάζεσαι τα πάντα για να έχεις καλή απόδοση και να κρατήσεις ψηλά το ρυθμό σου. Ευτυχώς όμως είναι μια αρκετά γρήγορη διαδρομή που δεν χρειάζεται να βάζεις συχνά χαμηλές σχέσεις στο κιβώτιο. Χρειάζεσαι καλή πρόσφυση από τις χαμηλές σχέσεις μετά τη Hairpin και στο chicane, όπως επίσης και στη 2η Degner έχεις ανάγκη τις χαμηλές ταχύτητες για να έχεις καλές εξόδους. Την Κυριακή είχα την τύχη να έχω πολλή μεγάλη διαφορά από το 6ο αυτοκίνητο και έτσι τερμάτισα 5ος. Το καλό είναι ότι στην Κορέα θα έχω νέο κιβώτιο χωρίς να λάβω κάποια ποινή.”

Ερ. Απομένουν 3 αγώνες – είναι ακόμα πιθανή η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
“Γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά το πιστεύω. Όμως, σε μια κατάσταση σαν αυτή, πάντα κοιτάζω το 2007 και τι συνέβη στους 2 τελευταίους αγώνες. Νομίζω πως ο Kimi (Raikkonen) ήταν 17 βαθμούς πίσω με δύο αγώνες να απομένουν και παρόλα αυτά κέρδισε το πρωτάθλημα. Έχω μάθει περισσότερο από μία φορά ότι το πρωτάθλημα τελειώνει στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Έτσι, σίγουρα δεν τα παρατάω. Θέλω να κερδίσω και πάμε στην Κορέα με την πεποίθηση ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και ποιος ξέρει αν αυτό γίνει και οι άλλοι διεκδικητές αποτύχουν να σκοράρουν, έτσι θα μπω ξανά γερά στο παιχνίδι.”

[Πηγή: lewishamilton.com | Photo by Clive Mason/Getty Images]