Η Lamborghini δείχνει τον αντικαταστάτη της Murcielago σε επιλεγμένους πελάτες της

Σχετικά άρθρα

H Lamborghini φαίνεται να έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία στην οποία ηγείται ο CEO της Stephan Winkelmann, ώστε να παρουσιάσει σε μερικούς εκλεκτούς πελάτες της τον αντικαταστάτη της Murcielago.

Έχουμε επιτρέψει στους αντιπροσώπους μας, να επιλέξουν τους πελάτες αυτούς που μπορούν να δουν νωρίτερα το νέο μας supercar. Οι αντιπρόσωποι μας ξέρουνε ότι μερικοί πελάτες μας πρέπει να δουν νωρίτερα από όλους το νέο supercar αφού έχουνε σχέση μαζί μας για πολλά χρόνια.

δήλωσε ο Winkelmann στο Autocar.

Το νέο supercar της Sant’Agata Bolognese, το οποίο ακόμη δεν έχει επίσημο όνομα (οι φήμες το θέλουν να ονομάζεται Aventador) θα φορά τον ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων, απόδοσης 700 ίππων με 70 κιλά ροπής.  Νέο είναι επίσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Πρόκειται για ένα σειριακό 7-τάχυτο κιβώτιο που η Lambo το ονομάζει ISR (Independent Shifting Rods). Σε αντίθετη με τους υπολοίπους, η Lamborghini κατασκεύασε ένα νέο κιβώτιο μονού συμπλέκτη, που κάνει αλλαγές κατά 50% γρηγορότερα από τα αντίστοιχα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Το κιβώτιο έχει ίδια φιλοσοφία με αυτά του διπλού συμπλέκτη, αλλά εδώ υπάρχουν 2 ανεξάρτητοι ράβδοι, η οποία η μία επιλέγει την υπάρχουσα ταχύτητα και η άλλη έχει προεπιλέξει ήδη την επόμενη. Οι αλλαγές γίνονται σε 50ms και ζυγίζει μόλις 79 κιλά! Φυσικά διαθέτει 3 προγράμματα (Strada, Sport, Corsa) με το τελευταίο να ενεργοποιείται όταν ο οδηγός του θέλει τα μέγιστα από το αυτοκίνητο ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και το launch control για καλύτερες εκκινήσεις χωρίς σπινάρισμα.

Χάρη στην εκτενή χρήση carbon και στο monocoque carbon σασί, το αυτοκίνητο θα είναι πανάλαφρο και θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 2.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα.

Το νέο supercar θα κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης αλλά σίγουρα στους 4 μήνες που μας χωρίζουν μέχρι τότε, θεώρησε σίγουρο ότι θα δούμε φωτογραφίες από το supercar.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...