Κοντά σε συμφωνία για turbo κινητήρες το 2013

Σχετικά άρθρα

Είχαμε γράψει για αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 για το 2013. Οι αλλαγές αυτές βρισκόταν και βρίσκονται υπό συζήτηση, αλλά μία από αυτές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί.

Παρά την απροθυμία της Ferrari, αλλά και του Bernie Ecclestone όλα δείχνουν ότι το 2013 οι κινητήρες θα αλλάξουν ριζικά. Να θυμίσω ότι από το 2007 μέχρι και το 2012 οι κινητήρες είναι 2.400 κ.εκ, V8, απόδοσης περίπου 750 ίππων, χωρίς φυσικά να υπάρχει turbo. Επίσης, έχει απαγορευθεί η εξέλιξή τους, αλλά υπάρχουν μερικά παραθυράκια στους κανονισμούς, πράγμα που επιτρέπει στους κατασκευαστές να τους “πειράξουν” λίγο.

Από το 2013 όμως, πιθανότατα να δούμε κινητήρες 1.600 κ.εκ, 4 κυλίνδρων με turbo, απόδοσης περίπου 650 ίππων. Αυτό γίνεται για εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμων και σύντομα αναμένεται να έχει τη σφραγίδα του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA.

Έχει αναφερθεί, πως κλειδί για τους κατασκευαστές είναι η μείωση του κόστους, αλλά το BBC λέει πως η FIA αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους κανονισμούς την επόμενη παρασκευή, και ένας εκπρόσωπος της Ferrari είπε ότι θα είναι έκπληξη αν δεν το κάνουν, προσθέτοντας: “Μια συμφωνία είναι εκεί, και όταν υπάρχει μια συμφωνία εργάζεσαι αναλόγως.”

Ο Ecclestone εξακολουθεί να έχει ενδοιασμούς. “Έχουμε ένα πολύ καλό κινητήρα στην Formula 1. Γιατί πρέπει να αλλάξουμε κάτι που κοστίζει εκατομμύρια λίρες και μπορεί να δώσει μεγάλο πλεονέκτημα σε κάποιο κατασκευαστή;”

Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει έλεγχος, κυρίως μέσω περιορισμού των πόρων, για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι φόβοι.

[Πηγή: espnf1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr