Ενθουσιασμός στη VW για τους turbo κινητήρες της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen βλέπει πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να κατασκευάζει κινητήρες για την Formula 1, μετά από τις αλλαγές που ανακοίνωσε η FIA.

Η γερμανική φίρμα έχει υπαινιχθεί ότι θα μπει στην Formula 1 είτε ως προμηθευτής κινητήρων είτε ως κανονική ομάδα.

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Volkswagen, Hans-Joachim Stuck, δήλωσε ενθουσιασμένος για τα νέα και θεωρεί ότι αυτό θα προωθήσει όλες τις κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού προς τους “πράσινους αγώνες”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαιρετίζω αυτή την απόφαση. Αυτό δεν είναι μόνο μια μεγάλη αλλαγή για την Formula 1, αλλά για όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα τους ωθήσει στο σωστό δρόμο.”

Η Audi, θυγατρική του ομίλου VW, συμμετείχε επίσης στις διαπραγματεύσεις με την FIA για τον τύπο του κινητήρα, μέσω του επικεφαλής της τεχνολογίας κινητήρων, Ullrich Baretzky.

“Για εμάς ο Ullrich Baretzky έχει συμμετάσχει σε κοινές συζητήσεις για το μέλλον των κινητήρων της Formula 1”, δήλωσε ο Stuck.

Εν το μεταξύ, ο πρώην οδηγός σημείωσε ότι η VW θα ανοίξει συζητήσεις για τα σχέδιά τους για το 2013, και μάλιστα υπαινίχθηκε ότι η απόφαση μπορεί να παρθεί πριν από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκινά η νέα σεζόν στην Formula 1.

[Πηγή: GMM | Photo Copyright: VW Motorsport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr