Νικητής στο φετινό rally Dakar είναι ο οδηγός της Volkswagen, Nasser Al Attiyah. Οδηγώντας το Race Touareg 3, ο Al Attiyah κέρδισε για πρώτη φορά στη καριέρα του το φημισμένο rally αφού πέρυσι έφτασε κοντά στην κορυφή, αλλά τερμάτισε δεύτερος, 2 λεπτά πίσω από τον “μεγάλο” Carlos Sainz. Ο Ισπανός φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον έτερο πιλότο της VW, Giniel De Villiers.

Στην κατηγορία των μοτοσικλετών, οι αναβάτες της KTM, Marc Coma και Cyril Despres διέπρεψαν κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ στην τρίτη τερμάτισε ο Helder Rodrigues με Yamaha. O δικός μας Βασίλης Ορφανός προδόθηκε από ένα ηλεκτρικό πρόβλημα της Aprilia 450 στην 12η ημέρα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στα φορτηγά, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν τα πληρώματα της Kamaz. Στην πρώτη θέση οι Chagin, Savostin, Shaysultanov, στην δεύτερη οι Kabirov, Balyaev, Mokeev και στην τρίτη οι Mardeev, Demyanenko, Mardeev.

Τέλος στη κατηγορία Quad, νικητής ήταν ο Alejandro Patronelli, ακολούθησαν οι Sebastian Halpern και Lukasz Laskawiec, και οι τρεις αναβάτες της Yamaha. Αναλυτικά η κατάταξη στο επίσημο site του αγώνα.

[Πηγή: Dakar.com | DANIEL GARCIA/AFP/Getty Images]